19:42 10.11.2020

Уже понад 200 військовослужбовців РФ прибули до Вірменії для контролю за припиненням вогню в Карабаху

1 хв читати
Уже понад 200 військовослужбовців РФ прибули до Вірменії для контролю за припиненням вогню в Карабаху

На цю годину дванадцять літаків Військово-транспортної авіації Іл-76 доставили до Вірменії військовослужбовців підрозділів 15-ї миротворчої бригади, повідомляє у вівторок ввечері Міноборони РФ.

"Літаки Військово-транспортної авіації доставили понад 200 військовослужбовців, бронетранспортери, бронеавтомобілі і засоби зв'язку", - йдеться в повідомленні.

У ньому наголошується, що для контролю за припиненням вогню і військових дій в зоні нагірно-карабаського конфлікту розгортається миротворчий контингент Російської Федерації в кількості 1960 військовослужбовців, 90 бронетранспортерів, 380 одиниць автомобільної та спеціальної техніки.

"Основу російського контингенту складуть підрозділи 15 окремої мотострілкової бригади (миротворчої) Центрального військового округу", - уточнюється в прес-релізі.

З метою контролю за дотриманням домовленостей сторонами конфлікту передбачено створення російських спостережних постів уздовж лінії зіткнення в Нагірному Карабаху і вздовж Лачинського коридору. Для управління миротворчою операцією в районі м. Степанакерт розгортається командування російських миротворчих сил.

Відповідно до домовленостей, зазначених у спільній заяві президента Росії, президента Азербайджану і прем'єр-міністра Вірменії, з 00 годин за московським часом 10 листопада оголошено про повне припинення вогню і всіх військових дій в Нагірному Карабаху. Підрозділи збройних сил Азербайджанської Республіки та Республіки Вірменія зупиняються на займаних позиціях.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА