20:37 12.11.2020

"Украерорух" виграв у Верховному Суді України справу проти авіакомпанії "МАУ"

1 хв читати
"Украерорух" виграв у Верховному Суді України справу проти авіакомпанії "МАУ"

Верховний Суд України (ВСУ) підтримав позицію Державного підприємства обслуговування повітряного руху України ("Украерорух") зобов'язати авіакомпанію "Міжнародні авіалінії України" ("МАУ") укласти договір про надання послуг з аеронавігаційного обслуговування, що позбавило авіаперевізника можливостей несплати боргу за отримані послуги.

Як повідомила прес-служба "Украероруху" в четвер, 30 вересня 2020 року Касаційний господарський суд у складі ВСУ відмовив "МАУ" в задоволенні касаційної скарги на постанову Північного апеляційного господарського суду про необхідність зобов'язати авіакомпанію укласти договір про надання послуг з аеронавігаційного обслуговування.

Раніше постановою Північного апеляційного господарського суду було в повному обсязі задоволено апеляційну скаргу "Украероруху" "МАУ" щодо врегулювання розбіжностей і зобов'язання компанії укласти відповідний договір.

"Спроби авіакомпанії-боржника оскаржити це рішення у Верховному Суді сьогодні отримали остаточне рішення, в результаті якого визнано необхідність підписання авіакомпанією "Міжнародні авіалінії України" договору з "Украерорухом" про надання послуг з аеронавігаційного обслуговування і визначено механізм стягування плати, який є стандартним для усіх українських авіаперевізників", - зазначили в підприємстві.

Як повідомлялося, Господарський суд Київської області в серпні 2020 року визнав відсутність дискримінаційних умов договору "Украероруху" з обслуговування в спорі з "МАУ".

Авіакомпанія "МАУ" подала до суду позов про дискримінаційні умови договору з аеронавігаційного обслуговування восени 2018 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський заявив, що використання Україною західної зброї на території РФ стало б захистом, а не наступом

Уламки російського дрона пошкодили один з енергооб'єктів на Вінниччині - Міненерго

РФ атакує Харківщину, користуючись забороною Україні використовувати західну зброю для ударів по російській території - ISW

Зеленський про тривалість війни: На сьогодні ґрунт має бути для того, щоб Путін так само шукав вихід із ситуації

Окупанти за добу обстріляли Середину-Буду, Дружбу, 34 прикордонні села і селища в Сумській і Чернігівській областях, є поранений

Партнери бояться програшу Росії у війні - Зеленський

Результатом Саміту миру має стати комюніке лідерів - Зеленський

Росіяни не дійшли в Харківській області до основних ліній оборони - Зеленський

УЗ повідомила про навмисний підпал релейної шафи на Одещині

Український Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими готовий до обмінів із РФ у будь-який момент

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА