13:00 21.11.2020

Президент Естонії звільнила главу Міносвіти, яка возила шістьох дітей в школу та гуртки на службовій машині

2 хв читати

Президент Естонії Керсті Кальюлайд (Kersti Kaljulaid) звільнила в суботу з посади міністра освіти і науки Майліс Репс (Mailis Reps), яка виховує шістьох неповнолітніх дітей, за використання службової машини в особистих цілях.

"Я підписала сьогодні рішення, яким звільняю за пропозицією прем'єр-міністра з посади міністра освіти і науки", – йдеться в поширеному в суботу повідомленні прес-служби глави держави.

Репс подала в п'ятницю заяву про відставку у зв'язку з тиском з боку ЗМІ, які з'ясували, що вона розводила дітей на службовій машині в школу та гуртки.

"Я потрапила під сильний тиск у зв'язку з поєднанням ролі міністра і матері. Я визнаю, що зробила помилку, і прошу вибачення", – написала Репс у соціальних мережах.

Вона зазначила, що хоче забезпечити своїм дітям спокійне середовище, в якому вони могли б рости і виховуватися, а також заявила про готовність "взяти на себе відповідальність за свої помилки в тому, що поєднала своє робоче і сімейне життя".

Прем'єр-міністр Юрі Ратас (Juri Ratas) висловив жаль, що уряд залишить "по-справжньому компетентний, неймовірно працездатний і відданий своїй справі міністр, який до дрібниць знає підвідомчу йому сферу".

Він наголосив, що Репс чотири рази обіймала посаду міністра освіти та науки в Естонії, була неодноразово членом парламенту і є членом правління провідної правлячої партії Центру.

При цьому він сказав, що розуміє і приймає рішення Репс.

Естонська газета Ohtuleht протягом трьох днів стежила за Репс і її сім'єю, після чого опублікувала фотографії, на яких видно, як її дітей відвозять на службовій машині в школу і в гуртки за інтересами, що викликало в суспільстві неоднозначне ставлення як щодо міністра, так і видання.

Після звільнення з посади міністра Репс продовжить роботу як депутат парламенту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський закликав на засіданні "Рамштайн" надати Україні далекобійну зброю, ППО та артилерію

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

У Києві терміново евакуйовують пацієнтів двох лікарень, зокрема дитячої, через загрозу російського ракетного удару по них - КМДА

Глава Пентагону на "Рамштайн-21": Ми приділимо особливу увагу посиленню протиповітряної оборони України

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА