14:39 25.11.2020

Відповідальність за відсутність Меморіалу Героїв Небесної сотні має розділити керівництво країни, незалежно від прізвищ - звернення Музею Майдану

2 хв читати
Відповідальність за відсутність Меморіалу Героїв Небесної сотні має розділити керівництво країни, незалежно від прізвищ - звернення Музею Майдану

Відповідальність за те, що Меморіал Героїв Небесної сотні досі не побудовано, мають розділити між собою президент, Генпрокуратура і уряд на чолі з прем'єр-міністром, незалежно від їхніх прізвищ, переконані співробітники Музею Майдану.

"Відповідальність за те, що меморіал досі не побудовано, несе не музей, який навпаки робив усе можливе для його появи. Цю відповідальність повинні розділити: президент України, Генеральна прокуратура, уряд на чолі з прем'єр-міністром - незалежно від прізвищ цих посадовців. Звертаємося до них із закликом бути консолідованими й відповідальними", - йдеться у зверненні Музею Майдану (Національний меморіальний комплекс Героїв Небесної сотні - Музей Революції гідності).

У музеї стверджують, що кожен крок щодо будівництва меморіалу здійснювався відповідно до закону і за принципами прозорості, підзвітності громадськості та інформування державних органів відповідної компетенції.

У музеї очікують від правоохоронних органів - Національної поліції, прокуратури, СБУ - належного й неупередженого проведення слідства для з'ясування всіх питань, що виникли.

Водночас у музеї закликають ЗМІ та громадськість активно спостерігати за процесом слідства, запрошують ознайомлюватися з матеріалами та документами, наданими Національним музеєм Революції гідності.

Як повідомлялося, прес-служба Музею Революції гідності заявила про проведення обшуків вранці 19 листопада. Генеральний директор музею Ігор Пошивайло також повідомив, що слідчі поліції та СБУ здійснили обшуки у нього вдома.

Прес-служба поліції Києва повідомила, що обшуки відбувалися на підставі постанови слідчого судді Голосіївського районного суду м. Київ у приміщеннях музею, компанії-підрядника і за місцями проживання відповідних посадових осіб з метою фіксації відомостей про обставини вчинення кримінальних злочинів та отримання інших доказів у кримінальному провадженні про розкрадання коштів, виділених на реконструкцію об'єкта.

Служба безпеки України підтвердила факт проведення обшуків у приміщеннях Національного меморіального комплексу Героїв Небесної сотні - Музею Революції гідності у рамках справи про розкрадання коштів, виділених на реконструкцію об'єкта.

"Задокументовано, що керівництво музею уклало договори на майже 150 млн грн на роботи з реконструкції та благоустрою об'єктів меморіального комплексу. Підрядникам був перехований аванс у розмірі 80% від суми договору, що склало 111 млн грн. Однак правоохоронці з’ясували, що у встановлені угодами терміни роботи фактично не проводились. Натомість більшість отриманих підрядником бюджетних коштів було витрачено не на цілі, які прописані у відповідних договорах", - повідомила прес-служба СБУ в соцмережі Facebook.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА