19:52 02.12.2020

Санду скликає в четвер мітинг проти "узурпації влади" в Молдові Додоном

2 хв читати
Санду скликає в четвер мітинг проти "узурпації влади" в Молдові Додоном

Обрана президентом Молдови Майя Санду закликала своїх прихильників у четвер вийти на акцію протесту "проти узурпації влади" чинним президентом Ігорем Додоном через законопроект про виведення Служби інформації і безпеки (СІБ) з-під контролю президента в підпорядкування парламенту.

"Це спроба узурпації влади - яка з одного боку має на меті зберегти в політичному полоні одну з найважливіших установ, з іншого - анулювати результати голосування громадян", - заявила Санду на прес-конференції в середу ввечері.

Вона повідомила, що дізналася про те, що з подачі Ігоря Додона соціалісти зареєстрували в парламенті законопроект про виведення Служби інформації і безпеки (СІБ) з-під контролю президента в підпорядкування парламенту. За її словами, парламентська більшість соціалістів і партії "Шор" має намір прийняти закон на засіданні парламенту в четвер, одразу в двох читаннях.

"Режим Додона йде стопами Плахотнюка (Володимир - втеклий молдавський олігарх - ІФ), вони намагаються грубо нехтувати голосом народу. Програвши вибори президента, Додон йде на антидемократичне самоуправство. Людина, яка не буде займати державну посаду, хоче і далі контролювати корупційні схеми, контролювати інститути держави", - вважає Санду.

За її словами, "абсолютно ясно, що ця спроба не остання" і "соціалісти разом із депутатами фракції "Шор" використовуватимуть парламент, щоб боротися проти власного народу". Санду вважає, що "таким чином злочинна коаліція Додона і Шора прагне заблокувати повноваження президента".

"Ми будемо захищати голоси громадян, будемо протистояти злодіям. Ми оскаржимо порушення в Конституційному суді і проситимемо підтримки народу в захисті демократії", - сказала обраний президент.

Вона зазначила, що поговорила з "лідерами інших політичних партій".

"Ми дійшли висновку, що повинні зупинити ці нападки на Конституцію. Із завтра починаємо битву з тими, хто протистоїть змінам. Вони не вірять у закон, у них немає ні честі, ні поваги до народу і державі. Ми дамо їм зрозуміти, що країна належить не їм. Вона належить громадянам, які чітко сказали, що хочуть змін", - уклала Санду.

У другому турі президентських виборів 15 листопада лідер партії "Дія і солідарність", екс-прем'єр-міністр Майя Санду набрала 57,72% голосів, а чинний президент Ігор Додон - 42,28%.

Повноваження чинного президента Ігоря Додона закінчуються 23 грудня 2020 року. Інавгурація нового президента відбудеться 24 грудня.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Дробович про ідею перейменувати "Батьківщину-Мати" на "Україну-Мати": Наразі такої необхідності немає

Окупанти завдали ударів по Миргородському району, інфраструктуру не пошкоджено - обладміністрація

Голова УІНП виступає за початок створення Музею історії російсько-української війни, але не знає, чи достатньо для цього ресурсів

СБУ затримала інформатора РФ, який готував "прорив" рашистів на одній із найгарячіших ділянок фронту Донецької області

Арку дружби народів не обов'язково демонтувати, якщо місто і громада її по-справжньому переозначать - голова УІНП Дробович

Голова УІНП: Пам'ять про Другу світову війну надзвичайно важлива і цінна для нашої спільноти

Шестеро постраждалих унаслідок недільних обстрілів Харківської області у важкому стані - ОВА

У МИРГОРОДІ ЧУТИ ВИБУХИ. У ВСІЙ УКРАЇНІ ОГОЛОШЕНО РАКЕТНУ НЕБЕЗПЕКУ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Окупанти обстріляли прикордонні міста Білопілля, Дружба та 31 село в Чернігівській і Сумській областях, поранено місцевого жителя

Голова УІНП: Із декомунізацією ми точно вже на фінальній стадії, але економічний аспект може затримати ці процеси

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА