09:00 03.12.2020

Новорічні ранки біля головної ялинки Туркменістану скасовані з метою недопущення поширення COVID-19

2 хв читати
Новорічні ранки біля головної ялинки Туркменістану скасовані з метою недопущення поширення COVID-19

У Туркменістані в зв'язку зі складною епідеміологічною обстановкою в регіоні скасовані новорічні ранки для дітей, які традиційно проводилися біля головної ялинки країни перед культурно-розважальним центром "Алем" і біля ялинки, встановленої в приміщенні Торговельно-промислової палати столиці, повідомляє Туркменське інформаційне агентство ORIENT.

Головні символи Нового року - прикрашені іграшками ялинки, будуть встановлені, проте святкові заходи з метою профілактики інфекційних захворювань і охорони здоров'я дітей і дорослих скасовані, повідомляє видання.

Раніше в країні традиційні святкові заходи для дітей у цих ялинок проводилися за участю Аязбаба (Діда Мороза) і Гарпамик (Снігуроньки) в дні зимових шкільних канікул.

Видання також повідомляє, що в зв'язку зі складною епідеміологічною обстановкою в регіоні влада Туркменістану продовжила до кінця цього року введені раніше обмеження на роботу об'єктів торгівлі, громадського харчування та релігійних установ.

Таким чином, в країні до січня 2021 року обмежується робота підприємств торгівлі (за винятком магазинів, які торгують продуктами харчування і товарами повсякденного попиту) і громадського харчування (банкетні зали, ресторани, кафе та їдальні).

Також до 1 січня 2021 року залишаться закритими мечеті і культові місця паломництва.

Раніше діяльність об'єктів торгівлі, громадського харчування та релігійних установ була обмежена до 1 грудня 2020 року.

Хоча офіційна влада Туркменістану не підтверджує випадків зараження на COVID-19, в країні з метою недопущення поширення коронавірусної інфекції до кінця року призупинено закордонне авіасполучення, рух пасажирських поїздів і міжміських автобусів, закриті мечеті, торговельні центри, підприємства сфери культури і побутового обслуговування.

З середини листопада введені обмеження на пересування громадян старше 50 років за міжміськими маршрутами, а також на їх службові відрядження.

У ВООЗ висловили стурбованість інформацією про зростання в країні випадків захворювання на пневмонію і рекомендували уряду вжити заходів, як якщо б COVID-19 вже поширювався країною.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Вертоліт із президентом Ірану здійснив жорстку посадку на північному заході країни

Кількість постраждалих унаслідок удару по Черкаській Лозовій зросла до 27 людей, доля ще одного невідома - прокуратура

Постачання двох ЗРК Patriot до Харкова принципово змінить ситуацію - Зеленський після ударів по області

Кількість жертв удару по Черкаській Лозовій зросла до шести осіб - прокуратура

Окупанти вдарили по Харкову КАБ, в однієї жінки гостра реакція на стрес - Синєгубов

Окупанти вдарили по центру Харкова, є постраждалі - мер

У ХАРКОВІ КІЛЬКА ВИБУХІВ - МЕР

Генштаб ЗСУ: до середини дня армія РФ активізувалася на Сіверському та Харківському напрямках, на Покровському - зберігає високу інтенсивність атак

Окупанти обстріляли Куп'янський район Харківщини, загинули 5 мирних жителів, ще 9 постраждали - поліція

По Черкаській Лозовій було завдано подвійного удару "Іскандер-М", серед загиблих вагітна жінка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА