21:03 08.12.2020

Прокуратура вимагає засудити екс-президента Франції Саркозі до 4 років ув'язнення, 2 з них умовно

2 хв читати
Прокуратура вимагає засудити екс-президента Франції Саркозі до 4 років ув'язнення, 2 з них умовно

Після рішучих спростувань колишнім президентом Франції Ніколя Саркозі в паризькому суді своєї провини у справі про корупцію та торгівлю впливом, фінансова прокуратура зажадала для нього чотири роки в'язниці, з яких два роки умовно, повідомив телеканал BFMTV у вівторок.

"Як і у всіх людей в нашій країні, у колишнього глави держави є права, які слід поважати, але він також (...) зобов'язаний сам поважати закон, тому що саме в цьому і є "правова держава", - наводить ЗМІ слова голови Національної фінансової прокуратури Жан-Франсуа Бонера.

Цю вимогу прокуратури висунуто після декількох днів дебатів у ході процесу про корупцію та торгівлю впливом проти колишнього глави держави, його адвоката і колишнього високопоставленого судді.

Ці обвинувачення виникли з іншої, тривалої роками судової справи стосовно колишнього президента в зв'язку з підозрами про фінансування Лівією його президентської кампанії 2007 року.

У межах тієї справи у вересні 2013 року судова влада розпорядилися щодо прослуховування телефонних переговорів Саркозі і на початку 2014 року виявила, що він використовує секретну лінію під псевдонімом Поль Бісмут для зв'язку зі своїм адвокатом і другом Тьєрі Ерзогом.

На думку сторони обвинувачення, деякі з їхніх розмов свідчили про корупцію, тому що Саркозі за допомогою свого адвоката нібито мав намір сприяти в отриманні бажаної посади в Монако колишньому прокурору при касаційному суді Жильберу Азиберу, якої той, втім, так і не домігся. Обвинувачення також передбачає, що екс-президент міг у свою чергу просити Азибера про допомогу у винесенні сприятливого для нього вердикту.

У цій справі обвинувачувалися всі троє. Всі троє провину заперечували. За статтями, які закидають колишньому президенту, йому може загрожувати до 10 років в'язниці і до 1 млн євро штрафу.

Французькі ЗМІ зазначають, що це перший у післявоєнній історії Франції суд, коли колишній президент постав на процесі особисто. До Саркозі в 2011 році судили ще одного колишнього президента - Жака Ширака за фіктивні посади в паризькій мерії під час перебування Ширака мером французької столиці. Але через стан здоров'я він ніколи не з'являвся на лаві підсудних.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Єрмак шкодує про неможливість обговорити минулий Саміт миру з Олександром Мартиненком

Україна проведе консультації щодо реструктуризації євробондів з їхніми власниками за межами спецкомітету - Мінфін

Окупанти втратили в неділю на покровському напрямку 321 особу вбитими і пораненими, 175 на харківському - Генштаб ЗСУ

УКРАЇНА ПРОВЕДЕ КОНСУЛЬТАЦІЇ ПРО РЕСТРУКТУРИЗАЦІЮ ЄВРОБОНДІВ З ЇХ УТРИМУВАЧАМИ ЗА МЕЖАМИ СПЕЦКОМІТЕТУ - МІНФІН

Україна вже відправила Чорноморським гуманітарним коридором 850 суден із 52 млн тонн зерна і вантажів - посол США

Командування військ РФ докладає зусиль для розширення бойових дій і недопущення переходу ЗСУ до наступу - Сирський

На Донеччині захоплено ворожий танк і взято в полон кількох окупантів - Генштаб ЗСУ

МЗС Швейцарії ще не знає, чи братиме участь у можливому китайсько-бразильському "мирному саміті" щодо України

З початку повномасштабної війни СБУ знищила понад 1 тис. російських танків

Повідомлено про підозру колишньому працівнику МОН, який висміював незалежність України в соцмережах

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА