15:58 12.12.2020

Amnesty International закликає Київ всебічно підтримати розслідування Офісу прокурора - МКС

1 хв читати
Amnesty International закликає Київ всебічно підтримати розслідування Офісу прокурора - МКС

Правозахисники Amnesty International в Україні вітають рішення прокурора Міжнародного кримінального суду домагатися повного розслідування військових злочинів і злочинів проти людства під час Євромайдану в 2013-2014 рр., а також на Донбасі та в Криму.

"Це рішення дає проблиск надії постраждалим і сім'ям загиблих від жахливих злочинів відповідно до міжнародного права, які роками чекали притягнення до відповідальності злочинців. Заява прокурора Міжнародного кримінального суду має ознаменувати початок кінця і темної глави безкарності і несправедливості на сході України, в Криму, а також стосовно злочинів під час Євромайдану", - сказала директор Amnesty International Україна Оксана Покальчук.

Вона відзначила важливість того, щоб "українські органи влади і міжнародне співтовариство пропонували всебічну допомогу і підтримку в розслідуванні Офісу прокурора МКС і вимагали аналогічних дій від РФ".

"Ми також закликаємо українську владу, правозахисні та гуманітарні групи та будь-які інші зацікавлені сторони забезпечити збереження доказів, що матимуть вирішальне значення для розслідування МКС...рішення прокурора МКС - це лише перший крок. Розслідування має бути частиною комплексної міжнародної стратегії правосуддя для України, яка також потребуватиме від української влади виконувати свої основні зобов'язання щодо проведення повного, незалежного, неупередженого та ефективного розслідування щодо всіх злочинів, скоєних на території України", - цитує О.Покальчук прес-служба Amnesty International Україна.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Війська РФ увійшли на військову базу США в Нігері - ЗМІ

У Швеції почалися військові навчання НАТО, під час яких відпрацьовують перекидання американських підрозділів у Скандинавію

У Запоріжжі затримано адвоката за підозрою у збуті наркотичних засобів у місця позбавлення волі

Кулеба обговорив із Сікорським позитивну динаміку в українсько-польських відносинах

У Запорізькій області чиновникам Держспоживслужби, які організували побори місцевих фермерів, загрожує до 10 років в'язниці

В окупованому Бердянську ввечері прогримів вибух і почалася пожежа

Представники української культури важливі в поширенні у світі ідеї підтримки Глобального саміту миру

Кількість постраждалих у Дергачах зросла до 9 осіб

Житель села на Харківщині загинув унаслідок ворожого обстрілу - прокуратура

У результаті обстрілу Мемрика Донецької області загинуло двоє людей, зокрема дитина

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА