19:08 12.12.2020

Зеленський ознайомився з роботою центру підготовки Сухопутних військ "Десна"

2 хв читати
Зеленський ознайомився з роботою центру підготовки Сухопутних військ "Десна"

У День Сухопутних військ України Президент Володимир Зеленський відвідав 169-й навчальний центр "Десна" імені князя Ярослава Мудрого Сухопутних військ Збройних сил України.

Як повідомляє прес-служба глави держави, центр також відвідали керівник Офісу президента Андрій Єрмак, міністр оборони Андрій Таран, секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов, головнокомандувач Збройних сил України Руслан Хомчак.

"Сухопутні війська роблять дуже багато для захисту територіальної цілісності та суверенітету України. Тому якісні та сучасні умови підготовки українських військових надзвичайно важливі", - зазначив президент.

Так, Зеленський оглянув тренажер для підготовки водіїв, фахівців військ ППО.

Зазначається, що навчання проводяться на тренажерному комплексі ЗУ-23-2 у вигляді півсфери, який відтворює ідентичні реальні бойові дії. На сьогодні це єдиний тренажер такого рівня в ЗСУ.

Крім того, президент ознайомився з системою підготовки танкістів. Зокрема, він переглянув навчання в класі динамічних тренажерів на базі віртуального простору бою (VBS3), підготовку операторів танкових екіпажів і екіпажів танків у класі управління боєм, який поєднує одночасну дію кількох танкових екіпажів.

Також Зеленський оглянув інфраструктуру школи з підготовки снайперів. Зокрема, модульне містечко, класи, зразки снайперської зброї в навчальному корпусі.

Крім іншого, в суботу відбулося відкриття пам'ятної стели на території Центру командування Сухопутних військ у Києві.

169-й навчальний центр "Десна" складається з механізованого, танкового і зенітно-ракетного артилерійських полків, автомобільного і ремонтно-відновлювального батальйонів, двох навчальних центрів (197-й центр підготовки сержантського складу та 205-й центр тактичної медицини) та школи підготовки снайперів.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

О.Прокопенка призначено начальником Управління СБУ в Хмельницькій області

Міжвідомча комісія з питань реалізації норм міжнародного права обговорила питання захисту прав людини під час воєнного стану

Президент Чехії підтвердив свою участь у Саміті миру

Зеленський звільнив С. Рудя з посади начальника УДО - указ

Шмигаль обговорив із Мецолою конфіскацію активів РФ та євроінтеграцію України

Ворог завдав 5 ракетних і 72 авіаудари, обстріляв понад 100 населених пунктів

У Києві великі промпідприємства знижують обсяги споживання електроенергії в пікові години, для побутових споживачів обмеження не застосовуються

Шмигаль і Шульце обговорили реалізацію спільних проєктів і підготовку до Конференції з питань відновлення

За добу на фронті відбулося 76 бойових зіткнень, ЗС України відбили 20 атак на авдіївському напрямку

Президент Молдови підтвердила свою участь у Саміті миру - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА