21:33 15.12.2020

Рада в четвер розгляне кадрові питання щодо призначення міністрів

2 хв читати
Рада в четвер розгляне кадрові питання щодо призначення міністрів

Верховна Рада розгляне кадрові питання щодо призначення міністрів у четвер, повідомив перший заступник глави фракції "Слуга народу" Олександр Корнієнко.

"За кандидатів на посади міністрів ... голосуватимуть швидше за все в четвер", - сказав Корнієнко журналістам після засідання фракції у вівторок ввечері.

Корнієнко також розповів, що в середу питання про звільнення міністра з питань захисту довкілля Романа Абрамовського Верховна Рада розглядати не буде.

"Це питання відклали, тобто завтра його заява голосуватися не буде. Триватимуть консультації між прем'єром і профільним комітетом, президентом, депутатами", - зазначив Корнієнко.

За його словами, в середу на порядку денному пленарного засідання тільки одне кадрове питання - заява про відставку міністра у справах ветеранів Сергія Бесараба.

Корнієнко розповів, що за розглянутими кандидатурами у фракції дистанційно буде проведено сигнальне голосування.

"Увечері ми будемо проводити сигнальне голосування, опитування в групах і на ранок будемо розуміти картину (щодо підтримки кандидатів членами фракції, - ІФ)", - зазначив Корнієнко.

З його слів, під час співбесід з кандидатами в міністри було багато професійних питань і насамперед до кандидата на посаду першого віце-прем'єр-міністра - міністра енергетики Юрія Вітренка.

"Він дуже професійна людина, він дуже довго відповідав. На жаль, він не фізично присутній, а онлайн. Завтра він вже буде о 13:00 в Україні, далі зможе комітети після обіду відвідати, оскільки у нас є процедура, що кандидати у міністри повинні відвідати комітети", - уточнив парламентарій.

Найменше питань, зі слів Корнієнка, виникло до кандидата на пост міністра з питань ветеранів Юлії Лапутіної, оскільки "дивишся біографію і питань немає", бо вона бойовий генерал.

Разом із тим тривалим було обговорення кандидатури Сергія Шкарлета на посаду міністра освіти і науки. Корнієнко наголосив, що думки щодо нього були різними.

Стосовно Романа Лещенка, кандидатуру якого розглядають на пост глави Міністерства аграрної політики, Корнієнко зазначив, що він пропонує сконцентруватися на розвитку галузі.

Також Корнієнко уточнив, що кандидатуру Романа Опімаха на посаду міністра екології фракція не обговорювала, хоча на засіданні він також був присутній.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА