08:07 16.12.2020

Експерти ВООЗ мають намір у січні відправитися в Китай шукати джерело коронавірусу

2 хв читати
Експерти ВООЗ мають намір у січні відправитися в Китай шукати джерело коронавірусу

Команда експертів Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) планує поїхати в січні в Китай розслідувати походження коронавірусу COVID-19, заявив в інтерв'ю агентству Associated Press член місії Фабіан Лендертц.

За його словами, команда ВООЗ вже почала обговорення з китайськими вченими. Швидше за все, спочатку експерти поїдуть в Ухань, де вперше повідомили про спалах коронавірусу.

"Це не про те, щоб знайти країну-винуватця. Це про те, щоб спробувати зрозуміти, що сталося, а потім подивитися, чи можемо ми на основі цієї інформації спробувати зменшити ризик у майбутньому", - сказав Лендертц.

Вчені планують з'ясувати, чи циркулював вірус раніше, ніж про це стало відомо. Для цього вони збираються вивчити медичні зразки, зібрані до пандемії. Іншою лінією розслідування буде вивчення ринку в Ухані - можливого місця, звідки вірус передався від тварини людині. Група ВООЗ також збиратиме зразки кажанів і інших тварин, які могли б бути носіями вірусу.

За словами Лендертца, команду не інформували про будь-які обмеження під час їх роботи в Китаї за винятком двотижневого карантину. Місія ВООЗ в Китаї триватиме від чотирьох до п'яти тижнів.

"Буде звіт від цієї місії, але я впевнений, що це не дасть нам повної відповіді", - зазначив учений.

Перший випадок коронавірусу COVID-19 був імовірно виявлений 17 листопада 2019 року в китайському місті Ухань. Більшість вчених вважають, що COVID-19 - вірус зоонозного походження. Передбачається, що він міг передатися людині від летючих мишей, проте незрозуміло, яка тварина стала посередником між кажанами і людиною при передачі вірусу.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Для Національного пантеону українських героїв знайшли нове знакове місце в центрі Києва - голова УІНП

Дробович про ідею перейменувати "Батьківщину-Мати" на "Україну-Мати": Наразі такої необхідності немає

Окупанти завдали ударів по Миргородському району, інфраструктуру не пошкоджено - обладміністрація

Голова УІНП виступає за початок створення Музею історії російсько-української війни, але не знає, чи достатньо для цього ресурсів

СБУ затримала інформатора РФ, який готував "прорив" рашистів на одній із найгарячіших ділянок фронту Донецької області

Арку дружби народів не обов'язково демонтувати, якщо місто і громада її по-справжньому переозначать - голова УІНП Дробович

Голова УІНП: Пам'ять про Другу світову війну надзвичайно важлива і цінна для нашої спільноти

Шестеро постраждалих унаслідок недільних обстрілів Харківської області у важкому стані - ОВА

У МИРГОРОДІ ЧУТИ ВИБУХИ. У ВСІЙ УКРАЇНІ ОГОЛОШЕНО РАКЕТНУ НЕБЕЗПЕКУ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Окупанти обстріляли прикордонні міста Білопілля, Дружба та 31 село в Чернігівській і Сумській областях, поранено місцевого жителя

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА