21:24 21.12.2020

Єврорада не ухвалювала рішення про введення заборони на поїздки до Великої Британії

1 хв читати
Єврорада не ухвалювала рішення про введення заборони на поїздки до Великої Британії

Єврорада не розпоряджалася про заборону на поїздки до Великої Британії громадян ЄС найближчої доби в зв'язку з поширенням у Сполученому Королівстві нового різновиду COVID-19, повідомив журналістам у Брюсселі ввечері в понеділок джерело в раді.

"Всупереч деяким недавнім повідомленням ЗМІ, не було рішення ЄС про введення заборони на поїздки до Великої Британії завтра до півночі. Обмеження на поїздки є національною компетенцією, і ЄС працює над скоординованим європейським підходом у тому, що стосується заходів, що застосовуються до сполучення зі Сполученим Королівством", - заявило джерело.

Раніше в понеділок міністр-делегат з транспорту при міністрі комплексних екологічних перетворень Франції Жан-Батист Джебаррі повідомив про очікуваний найближчим часом європейський санітарний протокол, який дозволить відновити пасажиропотік з Великої Британії на континент.

"У найближчі години ми введемо в дію на європейському рівні надійний санітарний протокол, щоб потоки (пасажирів) зі Сполученого Королівства могли відновитися", - написав Джебаррі в Твіттері.

Ця заява була зроблена на тлі рішень в європейських країнах і в інших частинах світу тимчасово призупинити транспортне сполучення з Великою Британією через побоювання занести нову мутацію вірусу COVID-19.

Заборону на поїздки до Британії влади багатьох держав ввели або минулої неділі, або з понеділка, і вона в низці країн діятиме як мінімум до кінця цього року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Уперше за два роки війни ЗСУ вистачає артилерійських снарядів - Зеленський

Зеленський: Партнери не підштовхують нас до переговорів з РФ

Зеленський заявив, що використання Україною західної зброї на території РФ стало б захистом, а не наступом

Уламки російського дрона пошкодили один з енергооб'єктів на Вінниччині - Міненерго

РФ атакує Харківщину, користуючись забороною Україні використовувати західну зброю для ударів по російській території - ISW

Зеленський про тривалість війни: На сьогодні ґрунт має бути для того, щоб Путін так само шукав вихід із ситуації

Окупанти за добу обстріляли Середину-Буду, Дружбу, 34 прикордонні села і селища в Сумській і Чернігівській областях, є поранений

Партнери бояться програшу Росії у війні - Зеленський

Результатом Саміту миру має стати комюніке лідерів - Зеленський

Росіяни не дійшли в Харківській області до основних ліній оборони - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА