18:53 28.12.2020

Правоохоронці здійснили низку обшуків у Миколаївській міськраді

2 хв читати
Правоохоронці здійснили низку обшуків у Миколаївській міськраді

У Миколаєві в понеділок, 28 грудня, правоохоронці здійснили низку обшуків у робочих кабінетах чиновників Миколаївської міської ради, а також на території підрядної організації в рамках розслідування справи про присвоєння коштів місцевого бюджету, виділених на облаштування парків, скверів та ремонту тротуарної плитки.

"Відомо, що у жовтні 2019 року між підрядною організацією та з Департаментом житлового-комунального господарства Миколаївської міської ради була укладена угода щодо капітального ремонту скверу та території Національного університету кораблебудування імені Адмірала Макарова в Заводському районі Миколаєва. В ході розслідування встановлено, що роботи за вказаним договором проводились не в повному обсязі, а загальна їхня вартість завищена на понад 200 тис. грн", - повідомляє прес-служба поліції Миколаївській області.

Під час обшуків було вилучено службову документацію, договори підрядів, чорнові записи, зразки тротуарної плитки, які в подальшому спрямовано на проведення досліджень, та інші речові докази, які мають значення для досудового розслідування кримінального провадження.

У рамках розслідування повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 367 (службова недбалість) КК України начальнику одного з відділів Департаменту житлово-комунального господарства Миколаївської міської ради. Санкція статті передбачає покарання від накладення штрафу до обмеження волі на термін до трьох років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на термін до трьох років.

Триває розслідування кримінального провадження, розпочатого за ч. 1 ст. 367 (службова недбалість) і ч. Ч. 2 і 3 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

Правоохоронці очікують на висновки відповідних експертиз, після проведення яких ухвалюватимуть подальші процесуальні рішення. Наразі слідчі дії тривають.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Міноборони затвердило нову політику про людський капітал у Силах оборони

Росіяни намагатимуться просунутися далі й створити буферну зону вздовж українського кордону, більше допомоги Україні на підході - глава Пентагону

ВР рекомендують ухвалити в цілому законопроєкт, який регулює діяльність держорганів щодо пошуку осіб, зниклих безвісти за особливих обставин

До суду скеровано обвинувачення проти ексмера Куп'янська, який здав місто в перші дні повномасштабного вторгнення РФ

Прокурор МКС запитує ордери на арешт прем'єр-міністра Ізраїлю, міністра оборони та лідерів ХАМАСу щодо ситуації в Палестині - сайт суду

Із 18 липня повістки почнуть розсилати поштою - постанова Кабміну

Будинок для ВПО відкрито в одному із сіл Великогаївської громади Тернопільщини

Росіяни обстріляли Запорізьку область, є загиблий - ОВА

Прем'єр Хорватії візьме участь у Саміті миру - Зеленський

Голова УІНП: Меморіалізація російсько-української війни буде складною

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА