11:53 31.12.2020

У НАБУ заявляють, що підозрювані можуть уникнути відповідальності у справі про найбільший в історії України хабар

2 хв читати
У НАБУ заявляють, що підозрювані можуть уникнути відповідальності у справі про найбільший в історії України хабар

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) і Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) заявляють про безпрецедентний опір з боку деяких співробітників Офісу генерального прокурора та Печерського районного суду міста Києва, через який міністр часів президента Віктора Януковича може уникнути відповідальності за вчинений тяжкий корупційний злочин.

У НАБУ не згадують імені згадуваного екс-міністра. Як відомо, йдеться про колишнього міністра екології та природних ресурсів часів президента Януковича Миколу Злочевського.

"Детективи НАБУ викрили спільників екс-міністра в червні 2020 року, одразу після надання ними неправомірної вигоди у $5 млн в інтересах екс-міністра. Це найбільший в історії України задокументований хабар правоохоронцям. Розслідування зазначених фактів детективи НАБУ завершили на початку грудня 2020 року. Прокурори визнали зібрані докази достатніми для скерування справи до суду. Наразі триває ознайомлення сторони захисту з матеріалами справи", - повідомляється на сторінці НАБУ у Facebook.

У бюро назвали це рішення Печерського райсуду незаконним, оскільки закон прямо забороняє передавати справи Національного бюро до інших органів досудового розслідування.

"З огляду на викладене та у світлі встановлених детективами НАБУ фактів, які можуть свідчити про вплив екс-міністра екології та природних ресурсів на чинних посадовців в органах влади, зокрема у правоохоронних органах, передання справи до іншого органу досудового розслідування може призвести до того, що топ-чиновник, викритий на вчиненні корупційного злочину, уникне відповідальності за вчинене", - наголошують у НАБУ.

У відомстві також зазначили, що такої кількості явно незаконних дій органів судової влади не спостерігалося за весь період існування антикорупційних органів.

Днем раніше в САП заявили, що рішення Печерського райсуду про передання іншому органу досудового розслідування справи про спробу підкупу керівництва антикорупційних органів для закриття кримінального провадження за підозрою колишнього міністра екології та природних ресурсів оскаржуватиметься у Вищому антикорупційному суді.

Екс-міністр екології з іншими особами намагалися підкупити за $5 млн керівників НАБУ і САП, щоб ті закрили кримінальне провадження за підозрою в заволодінні й подальшій легалізації коштів, виділених Нацбанком як рефінансування "Реал-Банку".

Досудове розслідування у цьому провадженні завершилося 1 грудня 2020 року.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ворог стягує додаткові війська в напрямку Часова Яру та Іванівського - ОСУВ "Хортиця"

У Харкові троє постраждалих унаслідок ворожого удару по підприємству - Синєгубов

Ворог завдав ракетного удару по Одеському району, відомо про трьох поранених, пошкоджено цивільну інфраструктуру - ОВА

У Харкові сильна пожежа на підприємстві через ворожий удар - мер

Окупанти вдарили по цивільній інфраструктурі Харкова, є постраждалі - Синєгубов

Помічника Джемілєва затримано в аеропорту Кишинева - Чубаров

Розпочато кримінальне провадження за фактом перешкоджання доступу держави до стратегічної інформації про проєктування АЕС – Міненерго

Окупанти обстріляли два села на Харківщині, постраждала пенсіонерка - Синєгубов

ОКУПАНТИ Б'ЮТЬ ПО ХАРКОВУ І ХАРКІВСЬКОМУ РАЙОНУ - ГОЛОВА ОБЛАДМІНІСТРАЦІЇ

Пожежу в Миколаєві на деревообробному підприємстві ліквідовано - ДСНС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА