18:27 17.01.2021

Із затонулого біля берегів Туреччини судна Arvin врятовано 5 українців і один іноземець, шукають 5 моряків - МЗС

2 хв читати
Із затонулого біля берегів Туреччини судна Arvin врятовано 5 українців і один іноземець, шукають 5 моряків - МЗС

Речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко повідомив про продовження пошуків п'ятьох членів екіпажу судна Arvin", що затонуло в неділю біля берегів Туреччини, а також уточнив, що серед шістьох врятованих моряків п'ятеро - громадяни України.

"Із судна Arvin, яке йшло під прапором Палау, врятовано 5 українців та 1 іноземця. Вони госпіталізовані. Їхній стан задовільний. Родичів поінформовано. Пошуки (уточнення) 5 моряків тривають", - написав Ніколенко у Twitter.

У свою чергу, посольство України в Туреччині уточнює імена врятованих членів екіпажу із затонулого судна "Arvin": це Генадій Кравченко, Владислав Затерка, Олександр Перкати, Віталій Мережко та Віталій Качнур.

"Наші громадяни зараз перебувають у державній лікарні м.Бартин. Стан їх здоров'я задовільний. Пошуково-рятувальні тривають", - йдеться в повідомленні посольства в Twitter.

Посол Андрій Сибіга розмістив у Twitter відео відвідування керівництвом Бартина врятованих і подякував турецькій стороні за допомогу.

Раніше Ніколенко повідомляв, що ведуться пошуки чотирьох членів екіпажу судна "Arvin", двоє моряків загинули, решта шестеро врятовані. За його словами, десять із 12 членів екіпажу є громадянами України. Про громадянство загиблих і врятованих не повідомлялося.

Близько 13.00 неділі за повідомленням морської рятувальної служби Туреччини в Чорному морі біля берегів турецької провінції Бартин затонув теплохід "Arvin". На борту перебували 12 членів екіпажу, з них двоє громадян РФ. Пізніше російському "Інтерфаксу" повідомили в Росморрічфлоті, що судновласник затонулого біля берегів Туреччини судна - українська компанія "Arvin Shipping LTD".

За даними порталу Vesselfinder, судно Arvin (номер IMO 8874316) ходить під прапором Палау з 2016 року, судновласником є компанія Arvin Sg Ltd. Судно 1975 року побудови приписано до порту Малакаль.

До турецького порту Бартин судно прийшло з грузинського порту Поті, наступним портом заходу судна був визначений Бургас (Болгарія).

Судно типорозміру "Волго-Балт" до 1992 року ходило під російським прапором, судновласником було "Біломорсько-Онезьке пароплавство". Пізніше суховантаж перейшов іншим судновласникам і ходив під прапорами Мальти і Камбоджі.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА