11:08 19.01.2021

Українські виші, як і раніше, можуть видавати дипломи з відзнакою - Міносвіти

1 хв читати
Українські виші, як і раніше, можуть видавати дипломи з відзнакою - Міносвіти

Міністерство освіти і науки заявляє, що вищі навчальні заклади, як і раніше, можуть видавати дипломи з відзнакою.

"Міністерство освіти і науки України спільно з Міністерством юстиції України опрацьовує наказ МОН від 29.12.2020 №1571 "Про затвердження форм документів про вищу освіту (наукові ступені) та додатка до них, зразка академічної довідки". Чинним цей документ стане після реєстрації в Мін’юсті та опублікування у виданні "Офіційний вісник України", - йдеться у повідомленні прес-служби Міносвіти.

Зазначається, що інформацію про особливі досягнення випускника заклад вищої освіти може зазначати в додатку до диплома європейського зразка в шостому розділі "Додаткова інформація". Вимоги до присудження відзнаки також визначають виші самостійно.

У міністерстві нагадують, що законом "Про вищу освіту" встановлено такі види документів про вищу освіту (наукові ступені) за відповідними ступенями: диплом молодшого бакалавра; диплом бакалавра; диплом магістра; диплом доктора філософії/доктора мистецтва; диплом доктора наук.

Повідомлення Міністерства освіти і науки про розробку нових форм документів про вищу освіту та наукові ступені викликало неоднозначну реакцію через наміри відмовитися від "червоних дипломів".

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА