08:52 31.01.2021

Трамп на сенатському процесі з імпічменту втратив двох захисників

2 хв читати
Трамп на сенатському процесі з імпічменту втратив двох захисників

Команда, призначена захищати колишнього президента США Дональда Трампа на процесі щодо імпічменту в Сенаті, потрапила в безвихідь після того, як два адвокати вийшли з її складу, повідомляють ЗМІ з посиланням на інформовані джерела.

Причини такого рішення юристів з Південної Кароліни Бутча Баверса і Дебори Барбері не наводяться, однак зазначається, що це "було їхнє спільне рішення".

Як повідомлялося, процес імпічменту Трампа в Сенаті має розпочатися на тижні, що стартує 8 лютого.

"Насправді, 45 сенаторів вже проголосували за те, що це неконституційно. Ми виконали велику роботу, але ще не прийняли остаточного рішення стосовно нашої юридичної команди, яке буде прийнято найближчим часом", - заявив радник Трампа Джейсон Міллер.

Він зазначив, що "зусилля демократів щодо імпічменту президента, який уже покинув свій пост, абсолютно неконституційні і так шкідливі для нашої країни".

Телеканал CNN, коментуючи ситуацію, що складається напередодні процесу, зазначає: "Республіканці в Сенаті критикують його (Трампа - ІФ), втім, нічого не роблять, сподіваючись встановити дистанцію між собою і колишнім президентом. Але вони не допускають також жодних висловлювань, які могли б викликати негативну реакцію з боку Трампа і його затятих прихильників. Багато говорять, що потрібно щось робити із тим, що зробив Трамп, але робити це повинні не вони".

Цього тижня, як повідомлялося, 45 сенаторів-республіканців визнали процес імпічменту незаконним і тільки п'ятеро їхніх однопартійців висловилися за законність імпічменту.

Експерти зазначають, що такий результат свідчить: шанси на те, що Сенат у лютому підтримає рішення Палати представників оголосити Трампу імпічмент, невисокі - для цього потрібна згода двох третин сенаторів.

На думку конгресменів-демократів і деяких республіканців, Трамп несе відповідальність за штурм Капітолію його прихильниками 6 січня, оскільки незадовго до цього президент у своєму виступі закликав не припиняти боротьбу. На думку демократів, саме цей заклик і підштовхнув протестувальників проти результатів президентських виборів до агресивних дій.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

14-15 травня в центрі Києві можливі обмеження дорожнього руху через проведення охоронних заходів

Росіяни атакували Нікопольський район дронами й артилерією - голова ОВА

Російські снайпери обстріляли машину поліції під час евакуації громадян із Вовчанська

Заступник глави Мінвідновлення Азархіна подала у відставку у зв'язку зі звільненням віцепрем'єра Кубракова

На Харківщині тривають бої, ЗСУ здійснюють зачистку на північній околиці Вовчанська - Генштаб

Єрмак зустрівся з Олександром Соросом

Українські воїни розбили колону техніки й піхоту окупантів, які намагалися здійснити прорив на Харківщині

Окупанти вдарили по фермі в Коротичах, один цивільний загинув, троє поранені - Синєгубов

Зеленський змінив першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки - указ

На Херсонщині в пожежі, що розпочалася внаслідок обстрілу, загинули двоє людей - голова ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА