22:19 01.02.2021

В ЄС оновили рекомендацію з антикоронавірусних заходів щодо пересування

2 хв читати
В ЄС оновили рекомендацію з антикоронавірусних заходів щодо пересування

Рада ЄС у понеділок прийняла рішення оновити рекомендацію щодо заходів, які тимчасово обмежують вільне переміщення в Євросоюзі через пандемію COVID-19.

"Згідно з оновленою рекомендацією, новий колір (темно-червоний) додано до існуючих категорій зеленого, оранжевого, червоного і сірого на тижневій карті, що публікується Європейським центром з профілактики та контролю захворювань (ECDC). Цей колір застосовуватиметься до територій з дуже високим рівнем поширення вірусу, зокрема, через більш заразні варіанти, що викликають стурбованість", - йдеться в комюніке ради, поширеному в Брюсселі.

У документі пояснюється, що до таких територій належать ті райони, де сукупний показник випадків зараження COVID-19 за 14 днів становить 500 і більше на 100 тис. людей.

"Держави-члени не повинні заохочувати будь-які необов'язкові поїздки в райони, позначені червоним і темно-червоним кольорами, водночас намагаючись уникати заподіяння збоїв важливим поїздкам", - сказано в повідомленні Ради ЄС.

Держави-члени ЄС, згідно з оновленою рекомендацією, повинні вимагати від осіб, які приїжджають з району, класифікованого як темно-червоний, пройти тест на COVID-19 до приїзду, і пройти карантин після прибуття.

Зазначається, що подібні заходи можуть застосовуватися також до районів з високим ступенем поширення варіантів вірусу.

З огляду на збільшення можливостей тестування на COVID-19, до рекомендації внесено поправку, що дозволяє державам-членам вимагати від мандрівників, що прибувають з "помаранчевих", "червоних" і "сірих" зон, пройти тестування перед вильотом.

Від транспортних робітників і постачальників транспортних послуг, в принципі, не потрібно проходження тесту. Але, якщо держава-член ЄС на цьому наполягатиме, то слід використовувати експрес-тести на антигени.

Від людей, які живуть у прикордонних регіонах і перетинають кордон щодня або часто, наприклад, через роботу, навчання або за сімейними обставинами, рекомендується не вимагати проходження тестування або карантину.

"Ці оновлені заходи являють собою скоординовану відповідь на зростання заражень і ризики, пов'язані з більш заразними новими варіантами вірусу в ЄС і за його межами", - повідомляється в документі.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нічні обстріли росіян призвели до тимчасового відключення світла в 7 областях - Міненерго

Україна націоналізувала два літаки, що належали найбільшому виробнику російської зброї, - СБУ

Затримано власника "Укрдонінвесту" бізнесмена Віталія Кропачова

СБУ й ГУР атакували військово-логістичні об'єкти в Севастополі, Туапсе й Новоросійську - джерело

МВС: Довідка про несудимість не потрібна для оновлення даних у ТЦК

Е-кабінет для військовозобов'язаних має запрацювати з 18 травня - Міноборони України

ДБР затримало прикордонника, який застрелив цивільного, що намагався незаконно перетнути кордон

Ворог розширив зону активних бойових дій майже на 70 км - Сирський

Ситуація у Вовчанську контрольована, тривають заходи з посилення оборонних позицій - Генштаб ЗСУ

Вихідні в Україні будуть теплими, на заході країни та на Лівобережжі короткочасні дощі й грози

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА