19:34 05.02.2021

Думки американців розділилися з питання імпічменту Трампу

2 хв читати
Думки американців розділилися з питання імпічменту Трампу

Майже половина американців вважає, що Сенат повинен проголосувати за винесення імпічменту екс-президенту США Дональду Трампу, оскільки він, на їхню думку, несе відповідальність за заворушення в Капітолії, повідомляє Associated Press (AP) з посиланням на спільне опитування з організацією досліджень громадської думки NORC.

Так, згідно з результатами опитування, близько 47% респондентів висловилися за імпічмент, який не дозволить Трампу в майбутньому займати керівну посаду, зокрема, пост президента. Ще 40% вважають, що Сенат не повинен проголосувати за імпічмент, а 12% не змогли відповісти.

Майже дві третини американців вважають, що Трамп несе хоча б якусь відповідальність за те, що група протестувальників увірвалася в Капітолій 6 січня, коли там колегія вибірників затверджувала результати голосування, які закріпили перемогу Байдена на офіційному рівні. Третина респондентів заявила, що він або взагалі не несе відповідальності за це, або "зовсім трохи".

Багато опитаних прихильників республіканців заявили, що, якщо Трамп і повинен понести відповідальність за те, що сталося 6 січня, то це потрібно організувати не через імпічмент, оскільки він і так уже покинув Білий дім.

Опитування також показало, що багато прихильників республіканців досі вважають, що перемога Джо Байдена на виборах була незаконною, зазначає AP. Водночас як 66% американців заявляють, що перемога Байдена, на їхню думку, була чесною, близько 65% опитаних прихильників республіканців вважають, що ні.

Опитування проводилося серед 1055 повнолітніх американців 28 січня - 1 лютого.

Сенат наступного тижня приступить до розгляду питання про оголошення імпічменту Трампу.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА