08:29 10.02.2021

У США видано екстрений дозвіл на коктейль від COVID-19, який допомагає лікувати нескладні випадки хвороби

2 хв читати
У США видано екстрений дозвіл на коктейль від COVID-19, який допомагає лікувати нескладні випадки хвороби

Управління з контролю за продуктами і ліками США (Food and Drug Administration, FDA) повідомило, що видало екстрений дозвіл на застосування коктейлю з антитіл для лікування коронавірусної інфекції. Засіб розроблено компанією Eli Lilly.

Йдеться про одноразову ін'єкцію бамланівімаба і етесевімаба, які вводяться одночасно. Коктейль рекомендований для лікування дорослих і дітей старше 12 років або з масою тіла від 40 кг, які отримали позитивний тест на коронавірус і для яких високі ризики розвитку важкої форми коронавірусної інфекції. Зокрема, коктейль рекомендований для пацієнтів від 65 років і старше, і тим, у кого певні хронічні захворювання.

Клінічні випробування показали, що однократна внутрішньовенна інфузія коктейлю значно знизила для заражених ризики госпіталізації і смерті протягом наступних 29 днів порівняно з групою, яка отримувала плацебо. Дослідження застосування коктейлю будуть продовжені, зазначив регулятор.

Для лікування хворих на COVID-19, які вже госпіталізовані, і для тих, які потребують кисневої терапії, застосування нового коктейлю поки не дозволено.

Новина про рішення FDA щодо коктейлю від Eli Lilly надійшла наступного дня після новини про відставку головного фіндиректора компанії Джоша Смайлі. Він пішов після того, як внутрішня перевірка виявила, що у нього були неприпустимі особисті стосунки з колегами. Ці стосунки, втім, не торкалися ділових та фінансових питань.

Смайлі працював в Lilly з 1995 року, а фіндиректором став у 2018 році.

Він піде, відмовившись від грошової винагороди за 2020 рік у розмірі $ 1 млн, від заохочення у вигляді акцій, отриманого в 2018-2020 роки в розмірі $ 3 млн, а також усіх інших нинішніх і майбутніх винагород у вигляді акцій загальною сумою понад $ 20 млн. Крім нього компанію ніхто не покине, повідомила Dow Jones представник компанії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок авіаудару по Костянтинівці на Донеччині поранені п'ятеро осіб, двоє - у важкому стані - голова ОВА

МЗС може призупинити отримання консульських послуг для чоловіків мобілізаційного віку в закордонних дипломатичних установах - Кулеба

Україна має найвищу готовність воювати за свою країну серед європейських країн - 62% - опитування СГ "Рейтинг" у співпраці з Gallup Int.

БЕБ заявляє про ухилення відомим онлайн казино від сплати понад мільярда грн податків

ДП "Документ" припинило видачу документів у закордонних підрозділах

Пред'явлена підозра про заволодіння держземлями стосується спору семирічної давнини між держпідприємствами та фізособами - міністр агрополітики

Військовозобов'язаний помер від епілептичного нападу дорогою до навчального центру на Закарпатті

Уночі окупанти застосували нову тактику атаки БПЛА - ПС ЗСУ

Литва передала Україні бронетранспортери M577

Волонтери ТЧХУ допомагають постраждалим в Одесі від російської атаки "шахедами"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА