13:30 11.02.2021

Влада Києва готує апеляцію на рішення про скасування перейменування Московського проспекту на проспект Бандери

3 хв читати
Влада Києва готує апеляцію на рішення про скасування перейменування Московського проспекту на проспект Бандери

Міська влада готує апеляційну скаргу щодо рішення Окружного адміністративного суду міста Києва (ОАСК) про скасування перейменування трьох вулиць, провулка та проспекту, повідомила заступник голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Марина Хонда.

Як повідомляється на сайті КМДА в четвер, рішенням Окружного адміністративного суду міста Києва № 826/17079/16 від 28 січня 2021 року за позовом від 5 листопада 2016 року громадської спілки "Громадський контроль та порядок" без участі представників Київської міської ради було скасовано рішення Київради № 559/559 від 07.07.2016 про перейменування вул. Баумана на вул. Януша Корчака, вул. Кутузова на вул. Генерала Алмазова, вул. Суворова на вул. Омеляновича-Павленка, пров. Кутузова на пров. Євгена Гуцала та просп. Московського на просп. Степана Бандери.

За словами Хонди, рішення суду ухвалено через чотири роки після подання позову і є абсолютно необґрунтованим.

У КМДА також зазначають, що постановою Шостого апеляційного адміністративного суду № 826/11910/16 встановлено, що перейменування вищезазначених вулиць, провулків і проспекту здійснено в порядку, визначеному законодавством України, а рішення Окружного адміністративного суду міста Києва від 28 січня 2021 року не набуло законної сили.

Як повідомлялося, за рішення перейменувати Московський проспект на проспект Степана Бандери 7 липня 2016 року проголосували 87 із 97 присутніх на засіданні Київської міської ради депутатів, проти не висловився ніхто. Того самого дня на сайті Київради було зареєстровано електронну петицію "не допустити перейменування Московського проспекту на проспект імені Степана Бандери та присвоїти йому нейтральну назву", пізніше петиція набрала необхідні для розгляду владою міста 10 тис. голосів. Влада Києва відхилила цю петицію у зв'язку з фальсифікаціями голосування.

1 червня 2017 року Київська міська рада проголосувала за перейменування проспекту генерала Ватутіна на проспект Романа Шухевича ("за" - 69 депутатів із 120). Окружний адмінсуд Києва 12 червня того самого року заборонив Київраді підписувати і публікувати рішення про перейменування проспекту, а Апеляційний адміністративний суд залишив у силі рішення Окружного адмінсуду.

25 червня 2019 року Окружний адмінсуд Києва скасував рішення про перейменування Московського проспекту і проспекту Ватутіна на честь Степана Бандери і Романа Шухевича відповідно.

Тодішній голова Українського інституту національної пам'яті (УІНП) Володимир В'ятрович заявив про намір подати апеляцію на це рішення. Мер Києва Віталій Кличко, у свою чергу, також заявив, що на рішення Окружного адмінсуду буде подано апеляцію. Він також анонсував повторне ухвалення Київрадою відповідних рішень щодо перейменування цих двох проспектів.

31 липня УІНП подав апеляційну скаргу на рішення Окружного адміністративного суду міста Києва про скасування рішень Київради щодо перейменування проспектів.

У грудні 2019 року Шостий апеляційний суд Києва залишив у силі рішення Київської міськради про перейменування Московського проспекту на проспект Бандери і проспекту Ватутіна на проспект Шухевича.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Країни НАТО підтримали ініціативу Німеччини щодо забезпечення України засобами ППО

На харківському напрямку ворог намагався 5 разів прорвати оборону, напружена ситуація на курахівському напрямку - Генштаб

Від початку доби було 95 бойових зіткнень, окупанти скинули близько 40 КАБів - Генштаб

Нідерланди нададуть Україні БМП YPR із дистанційним управлінням

У постачанні ППО оперативності вільному світові не вистачає

Генерал Браун: Впевнений, що надані США ATACMS не були використані по Росії

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

Байден розкритикував плани прокурора МКС домогтися ордерів на арешт Нетаньягу і глави Міноборони Ізраїлю

У США зараз немає планів відправляти своїх військових інструкторів в Україну - генерал Браун

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА