12:40 12.02.2021

Голова Верховного Суду: Нехай у цій редакції, але законопроект про відновлення роботи ВККС буде ухвалено

1 хв читати
Голова Верховного Суду: Нехай у цій редакції, але законопроект про відновлення роботи ВККС буде ухвалено

Голова Верховного Суду Валентина Данішевська зі стриманим оптимізмом ставиться до перспективи ухвалення Верховною Радою законопроекту №3711-д, який дозволить відновити роботу Вищої кваліфікаційної комісії суддів.

"На жаль, уже майже рік минув із моменту рішення Конституційного Суду, а Верховна Рада досі не привела законодавство у відповідність із цим рішенням, через що у нас немає діючої Вищої кваліфікаційної комісії. Тому продовжуємо працювати цього року з парламентом, з Офісом президента, щоб Комісія нарешті з'явилася", - сказала Данішевська в п'ятницю під час пленуму Верховного Суду.

За її словами, правова невизначеність тягне за собою цілу низку проблем, зокрема понад дві тисячі вакансій у судах першої та апеляційної інстанцій, відсутність працевлаштування суддів вищих судів, які залишилися без роботи.

"Сподіваємося, що, можливо, наступного тижня буде ухвалено законопроект у першому читанні, хоча є сумніви через оцінку цього законопроекту різними політичними силами, це великого оптимізму нам не дає", - наголосила Данішевська.

"Нехай у цій редакції, але Вища кваліфікаційна комісія буде створена", - резюмувала голова Верховного Суду.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА