19:52 14.02.2021

Суд звільнив з-під варти підозрюваного у вбивстві Аміни Окуєвої Редькіна

2 хв читати
Суд звільнив з-під варти підозрюваного у вбивстві Аміни Окуєвої Редькіна

Апеляційний суд змінив запобіжний захід з утримання під вартою на домашній арешт підозрюваному у вбивстві учасниці АТО Аміни Окуєвої Ігорю Редькіну, повідомляє "Громадське" в неділю з посиланням на власне джерело в прокуратурі Київської області.

При цьому, як пише видання, адвокат Редькіна відмовився давати їм коментар.

"Раніше суд змінив запобіжний захід іншим членам групи Редькіна, зокрема Андрію Кравченку. Останнього підозрюють принаймні в трьох вбивствах, як і самого Редькіна", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, увечері 30 жовтня 2017 року внаслідок розстрілу з автоматичної зброї невідомими автомобіля на залізничному переїзді біля селища Глеваха в Київській області померла Окуєва і отримав поранення в ногу її чоловік Адам Осмаєв, який перебував за кермом транспортного засобу. Прокуратура Київської області зареєструвала кримінальне провадження за попередньою правовою кваліфікацією кримінального злочину, передбаченого п.11 ч.2 ст.115 (умисне вбивство, вчинене на замовлення) Кримінального кодексу України.

Організатора вбивства правоохоронці затримали 12 січня 2019 року. Ще частину учасників групи, причетної до злочину, було викрито раніше.

Водночас підозрюваного в замаху на добровольців Аміну Окуєву і Адама Осмаєва в червні 2017 року передали в ОРДЛО в рамках обміну полоненими 29 грудня 2019 року. За інформацією ЗМІ, цю інформацію на прес конференції підтвердив начальник поліції Київської області Андрій Нєбитов.

Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко в грудні 2020 року називав Редькіна основним підозрюваним у справі про вбивство Окуєвої.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чотири громади Сумщини обстріляли окупанти вранці

Ворог продовжує обстрілювати Херсонську область

Унаслідок ворожого обстрілу Гірника на Донеччині загинули двоє цивільних і поранені шестеро

"Нова пошта" компенсує клієнтам пошкоджені російською балістикою в Одесі 900 посилок - співвласник

"Нова пошта" підтвердила обстріл російською балістикою одного зі своїх відділень в Одесі - заява

Окупанти за добу завдали 368 ударів по восьми населених пунктах Запорізької області

Кондратюк запропонувала парламентаріям Азербайджану приєднатися до Міжнародної коаліції за повернення українських дітей, депортованих РФ

Черговий обстріл Одеси ще раз доводить важливість постачання Україні систем ППО

Війська РФ обстрілювали Нікопольський район Дніпропетровської області, є пошкодження

Ворог за добу втратив 1030 осіб

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА