21:00 15.02.2021

Харків'янин обмінював електронні гроші за допомогою заборонених в Україні російських платіжних систем

1 хв читати
Харків'янин обмінював електронні гроші за допомогою заборонених в Україні російських платіжних систем

Працівники кіберполіції в Харківській області спільно зі слідчими поліції під процесуальним керівництвом облпрокуратури викрили 34-річного харків'янина у неправомірному використанні електронних грошей.

"Зловмисник у 2020 році створив та адміністрував сайт із надання послуг онлайн-обміну електронних грошей, криптовалюти і здійснював фінансові операції з електронними грошима російських платіжних систем QiwiWallet, Яндекс.Гроші, які заборонені на території України. Зазначені електронні платіжні системи використовуються злочинними елементами у процесі протиправної діяльності для відмивання коштів, отриманих злочинним шляхом, у зв'язку з неможливістю відстеження їх походження правоохоронними органами", - повідомляє відділ комунікацій ГУ Нацполіції у Харківській області.

Ті, хто хотів здійснити фінансові операції з електронними грошима, оформляли заявку на сайті фігуранта та отримували цю послугу. Клієнт перераховував кошти через національну платіжну систему і отримував еквівалент на електронні або крипто гаманці заборонених платіжних систем. За попередніми даними, грошовий обіг коштів онлайн-обмінника за місяць становив понад мільйон гривень.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 200 (незаконні дії з документами на переказ, платіжними картками та іншими засобами доступу до банківських рахунків, електронними грошима, обладнанням для їх виготовлення) Кримінального кодексу України.

Правоохоронці провели обшук за місцем проживання чоловіка, вилучили чотири одиниці комп'ютерної техніки, 10 терміналів мобільного зв'язку, 10 платіжних карток вітчизняних та іноземних банків, а також гроші.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Будинок для ВПО відкрито в одному із сіл Великогаївської громади Тернопільщини

Росіяни обстріляли Запорізьку область, є загиблий - ОВА

Прем'єр Хорватії візьме участь у Саміті миру - Зеленський

Голова УІНП: Меморіалізація російсько-української війни буде складною

Кількість загиблих у Черкаській Лозовій зросла до семи - прокуратура

Понад 400 тис. українців оновили свої дані в застосунку "Резерв+" - Міноборони

Голова УІНП: 24 лютого поки що має залишатися неофіційною датою, що підсвічується державою як День люті

У Кропивницькому районі пролунали вибухи, постраждалих і руйнувань немає - ОВА

Голова УІНП про народні меморіали на майдані Незалежності та біля стіни Свято-Михайлівського монастиря: Потрібно запропонувати якісну альтернативу

Голова УІНП сподівається, що київська влада або якийсь меценат усе-таки створять Музей монументальної пропаганди

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА