12:30 22.02.2021

СБУ: Нез'явлення Шарія на допит можна трактувати як ухилення від слідства

2 хв читати
СБУ: Нез'явлення Шарія на допит можна трактувати як ухилення від слідства

Блогер і лідер політичної партії "Партія Шарія" Анатолій Шарій не з’явився на допит у Службу безпеки України в понеділок, що в спецслужбі розцінюють як ухилення від слідства.

"22 лютого Анатолія Шарія було викликано для проведення слідчих дій за участю підозрюваного, він не з’явився. Його нез'явлення можна трактувати як ухилення від слідства", - повідомляє прес-служба СБУ в понеділок.

Водночас у відомстві нагадали, що минулого вівторка Шарію повідомили про підозру за ч. 1 ст. 111 (державна зрада) і ч. 1 ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної приналежності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками) Кримінального кодексу України.

Також у СБУ повідомили, що з метою задоволення клопотання адвоката Шарія Валентина Рибіна і його, і його підзахисного 25 лютого запрошують для ознайомлення з матеріалами провадження, які послужили основою для повідомлення Шарію підозри.

Як повідомлялося, СБУ оголосила про підозру Шарію, який, на думку слідчих, здійснював протиправну діяльність на шкоду національній безпеці країни в інформаційній сфері. Правоохоронці повідомили, що метою Шарія було загострення суспільно-політичної ситуації в Україні та розпалювання міжнаціональної та міжконфесійної ненависті всередині Української держави.

За даними ЗМІ, Шарій проживає нині в Іспанії. Екс-нардеп України і член наглядової ради "Укрзалізниці" Сергій Лещенко повідомив у Telegram із посиланням на власні джерела, що "Офіс генпрокурора готує документи на екстрадицію Анатолія Шарія з Іспанії, а також оголошення його в розшук за лінією Інтерполу".

16 лютого в СБУ повідомили, що викликали Шарія на допит 22 лютого, а рішення про оголошення його в розшук буде ухвалено в разі його нез'явлення на допит. "Враховуючи останній пост Анатолія Шарія, де він читає текст підозри, - він її отримав. Тобто підозра дійшла до адресата", - розповіли в спецслужбі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Верховний лідер Ірану про аварію президентського гелікоптера: жодних заворушень у країні не буде

Унаслідок ворожих обстрілів Вовчанська одна людина загинула, троє поранені

У Харківській області 20 травня оголошено Днем жалоби

Велика Британія передала Україні 80 ракет ППО, понад 1 млн боєприпасів, дрони та системи розмінування

Окупанти втратили на харківському напрямку 1,5 тис. особового складу і 263 одиниці техніки

На фронті найскладніша ситуація на сіверському напрямку, на краматорському і придніпровському атак стало менше

Окупанти завдали удару по Тягинці Херсонської області, поранено місцеву жительку

Графіки погодинних відключень введуть для всіх регіонів України в понеділок

ЗС України за минулий тиждень зміцнили позиції на Харківщині та ефективно протистоять ворогу під Часовим Яром

ЄС уважно стежить за ситуацією навколо приземлення вертольота президента Ірану - Мішель

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА