19:55 26.02.2021

ФДМ у понеділок оголосить конкурс на посаду гендиректора "Центренерго"

2 хв читати
ФДМ у понеділок оголосить конкурс на посаду гендиректора "Центренерго"

Фонд держмайна (ФДМ) України в понеділок, 1 березня, оголосить конкурс на посаду генерального директора ПАТ "Центренерго", повідомив глава ФДМ Дмитро Сенниченко.

"Сьогодні (у п'ятницю - ІФ) ми призначили нового в.о. керівника підприємства, у понеділок оголосимо конкурс", - сказав Сенниченко на прес-конференції у п'ятницю.

Він роз'яснив, що спочатку кандидати будуть відібрані міжнародними агентствами з пошуку персоналу, потім передані на розгляд конкурсної комісії при Кабінеті міністрів.

На питання кореспондента агентства "Інтерфакс-Україна", чому ФДМ при першій зміні керівництва "Центренерго" влітку 2020 року не замінив його дирекцію, Сенниченко відповів, що Фонд не міг цього зробити через відсутність подання на такі дії з боку керівника підприємства. Також він уточнив, що, згідно з домовленостями з в.о. гендиректора "Центренерго" Олександром Корчинським, пропозиції щодо керівного складу повинні були надійти від нього протягом двох місяців після призначення.

"Але у нього не вийшло", - додав глава ФДМ.

При цьому він сказав, що в п'ятницю для представлення нового керівництва довелося заходити на підприємство за участю правоохоронних органів.

"Коли ми приїхали на "Центренерго" представляти нове керівництво, нам ніхто не відкрив. Ми з поліцією, зі спецназом туди зайшли", - пояснив Сенниченко, уточнивши, що охорону ПАТ вже змінено.

Разом із тим, Сенниченко зазначив, що Корчинському вдалося вивести підприємство з кризи, досягнувши показників прибутковості за результатами 2020 року в 50-100 млн грн. Крім того, "Центренерго" зробило великий внесок в енергозабезпечення України під час вугільної кризи. До того ж, за його інформацією, збитки ПАТ через закупівлі газу у НАК "Нафтогаз України" для включення в роботу блоків на цьому паливі склали близько 500 млн грн.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У постачанні ППО оперативності вільному світові не вистачає

Генерал Браун: Впевнений, що надані США ATACMS не були використані по Росії

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

Байден розкритикував плани прокурора МКС домогтися ордерів на арешт Нетаньягу і глави Міноборони Ізраїлю

У США зараз немає планів відправляти своїх військових інструкторів в Україну - генерал Браун

Двоє цивільних постраждали внаслідок російського обстрілу Білозерки

Глава Пентагону: На "Рамштайн-22" обговорювали посилення української ППО, союзники зосереджені на потребах України для захисту Харкова та інших місць

Єгипет закликає Ізраїль відкрити всі КПП на кордоні із Сектором Гази

У Київській області зменшать вуличне освітлення ввечері та вночі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА