10:28 01.03.2021

Глава НАДС не виключає впровадження гендерних квот на держслужбі

2 хв читати
Глава НАДС не виключає впровадження гендерних квот на держслужбі

Глава Національного агентства України з питань державної служби Наталія Алюшина допускає можливість упровадження на державній службі гендерних квот.

"Не виключаю такого варіанту. Проте зверну увагу, що з листопада минулого року ми впровадили збір статистичної інформації за категоріями "жінки" й "чоловіка". І за два квартали 2020 року можна побачити, що в категорії "А" пропорція жінок зросла з 29% до 33,3%, тобто є певні зрушення в цьому напрямі", - сказала Алюшина в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна", відповідаючи на запитання, чи допускає вона впровадження гендерних квот на держслужбі.

За її словами, на сьогодні державна служба має переважно "жіноче обличчя", хоча є певні диспропорції залежно від категорії.

Зокрема, Алюшина зазначила, що на сьогодні з загальної кількості державних службовців, яка становить 176 тис. 527 осіб, 75,9% - жінки і 24,1% - чоловіки.

Водночас, якщо говорити про категорію "А", то жінок 33,3% (60 осіб), у чоловіків відповідно - 66,7% (120 осіб). У категорії "Б" жінок 68,6% (29 тис. 518 осіб), а чоловіків - 31,4% (13 тис. 496 осіб). У категорії "В" переважно жінки - 78,3% (104 тис. 404 осіб), а чоловіків лише 21,7% (28 тис. 929 осіб).

"Звісно, причин може бути багато, й однією з них може бути самодискримінація самих жінок через відповідальність перед сім'єю, перед дітьми", - констатувала Алюшина.

Зокрема, глава НАДС повідомила, що Нацагентство починає з першого кварталу 2021 року збирати статистичну інформацію про те, скільки чоловіків на держслужбі йдуть у декретну відпустку.


Повний текст інтерв'ю з Алюшиною буде розміщено на сайті агентства "Інтерфакс-Україна".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Країни НАТО підтримали ініціативу Німеччини щодо забезпечення України засобами ППО

На харківському напрямку ворог намагався 5 разів прорвати оборону, напружена ситуація на курахівському напрямку - Генштаб

Від початку доби було 95 бойових зіткнень, окупанти скинули близько 40 КАБів - Генштаб

Нідерланди нададуть Україні БМП YPR із дистанційним управлінням

У постачанні ППО оперативності вільному світові не вистачає

Генерал Браун: Впевнений, що надані США ATACMS не були використані по Росії

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

Байден розкритикував плани прокурора МКС домогтися ордерів на арешт Нетаньягу і глави Міноборони Ізраїлю

У США зараз немає планів відправляти своїх військових інструкторів в Україну - генерал Браун

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА