20:51 02.03.2021

Нову партію вакцин БЦЖ буде поставлено в Україну упродовж 7-10 днів - Степанов

1 хв читати
Нову партію вакцин БЦЖ буде поставлено в Україну упродовж 7-10 днів - Степанов

Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) поставить в Україну нову партію вакцин проти туберкульозу (БЦЖ) упродовж 7-10 днів, повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

"У вакцини БЦЖ 31 січня закінчилася реєстрація і термін придатності. Ми ще минулого року в вересні або серпні, розуміючи, що закінчується термін, замовили ЮНІСЕФ дозакупити вакцини за кошти 2018 року, попередили, що вакцини нам потрібні в грудні", - сказав Степанов в ефірі програми "Хард з Влащенко" на телеканалі "Україна 24" у вівторок увечері.

Степанов повідомив, що "за останньою інформацією вакцина БЦЖ буде скоро поставлена".

"Ми очікуємо цю вакцину, і ЮНІСЕФ дав підтвердження того, що вакцина приїде в країну через 7-10 днів", - сказав він.

Міністр зазначив, що "всі діти, яким не було зроблено щеплення, поставлені на облік, їм потрібно буде зробити вакцину БЦЖ обов'язково".

"Це просто форс-мажор, який виник у ЮНІСЕФ. Я був впевнений, що жодних проблем у ЮНІСЕФ не буде. Ми традиційно працюємо з ЮНІСЕФ, але будемо вносити якісь зміни в наші договори, оскільки це дуже важливо. Всі інші вакцини в країні є", - сказав Степанов.

Раніше ЗМІ повідомляли, що через завершення 31 січня 2021 року строку придатності вакцини БЦЖ, закупленої за кошти держбюджету, в Україні новонароджені не прищеплювалися від туберкульозу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА