14:23 05.03.2021

Українки на 8 Березня найбільше хотіли б отримати квіти, добрі слова й романтичну подорож

2 хв читати
Українки на 8 Березня найбільше хотіли б отримати квіти, добрі слова й романтичну подорож

18% опитаних українок чекають на квіти в подарунок до Міжнародного жіночого дня 8 березня, 16% - прояви турботи, уваги і добрі слова, а 13% - романтичну подорож, свідчать результати соціологічного опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології 5-7 березня.

Далі згідно з очікуваннями жінок йдуть ювелірні прикраси (5%), романтична вечеря (4%) і парфуми або косметика (4%). При цьому, як зазначено в прес-релізі КМІС, старе гасло "книжка - найкращий подарунок" утратило свою актуальність, і книжка посідає одне з останніх місць за весь час вимірювань із 2009 року.

Під час дослідження також було опитано чоловіків стосовно їхнього бажання робити подарунки, і за багатьма позиціями вони досить близькі до бажань жінок. Найбільша невідповідність між бажаннями жінок і планами чоловіків (потенційні "розчарування") за двома пунктами - це турбота, увага і добре слово, які хочуть отримати 16% жінок, а хочуть дати лише 8% чоловіків, а також романтична подорож, у яку хочуть поїхати 13% жінок, і лише 10% чоловіків планують зробити саме такий подарунок.

Навпаки, ювелірну прикрасу хотіли б отримати в подарунок 5% жінок, і 9% чоловіків мають намір їх дарувати. Романтичну вечерю хочуть отримати в подарунок 4% жінок, 7% чоловіків планують зробити саме такий подарунок. Автомобіль хочуть у подарунок 2,5% жінок, а хотіли б його подарувати 5% чоловіків. Інші перевищення "пропозиції" над "попитом" статистично незначущі.

Порівняно з 2019 роком майже втричі збільшилася кількість жінок, які хотіли б отримати романтичну подорож від чоловіків (з 5% до 13%), та вдвічі більше чоловіків планують це запропонувати (було 5%, стало 10%), проте дещо зменшилася кількість тих, які хочуть квіти в подарунок (із 23% до 18%).

Із 10% до 5% зменшилася кількість чоловіків, яким нема кому дарувати подарунки, і з 13% до 12% зменшилося кількість жінок, яким нема від кого отримувати подарунки, але ця різниця незначуща. Те, що кількість жінок, яким нема від кого отримувати подарунки вища, ніж кількість чоловіків, яким нема кому дарувати, є наслідком того, що жінки живуть у середньому на 10 років довше, ніж чоловіки.

Методом телефонних інтерв'ю з використанням комп'ютера (computer-assisted telephone interviews, CATI) на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів опитано 2005 респондентів, що мешкають у всіх регіонах України (окрім АР Крим). Вибірка репрезентативна для дорослого населення (віком 18 років і старше) України. До вибірки не включено території Криму та Донбасу, які тимчасово не контролює влада України. Статистична похибка вибірки близько 1000 респондентів (з імовірністю 0,95 та з урахуванням дизайн-ефекту 1,1) не перевищує 3,4% для показників, близьких до 50%, і 1,5% для показників, близьких до 5%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Відсутність чиновника на роботі у зв'язку з військовою агресією РФ не є поважною причиною для прогулів - Верховний Суд

СБУ викрила мережу агентів ФСБ РФ, які готували вбивство президента України, затримано двох полковників Управління держохорони

НАЗК виявило ознаки незаконного збагачення мера Очакова

Кабмін продовжив на місяць відстрочку від призову, яка надана рішеннями Мінекономіки

На Центральному залізничному вокзалі Києва відкрився інформаційний пункт рекрутингу до ЗСУ

У протоці Босфор сів на мілину суховантаж Alexis, що прямував з України до Єгипту

У Тисі виявили тіла трьох потопельників – Держприкордонслужба України

Російські війська за добу 11 разів обстріляли населені пункти Донеччини, евакуйовано 506 осіб

У Кривому Розі на території військкомату помер військовозобов'язаний

Перший півфінал "Євробачення-2024" відбудеться у вівторок, українці за кордоном зможуть проголосувати за Alyona Alyona & Jerry Heil

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА