22:18 05.03.2021

Гетманцев: Перемогою податкової амністії буде виведення $20 млрд з "тіні"

1 хв читати
Гетманцев: Перемогою податкової амністії буде виведення $20 млрд з "тіні"

Перемогою податкової амністії буде виведення $20 млрд із тіньової економіки, вважає глава парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

"Я вважаю, буде перемогою, якщо ми до $20 млрд з "тіні", - сказав Гетманцев в ефірі "Свободи слова Савіка Шустера" в п'ятницю ввечері.

Проте, яким буде дохід держави від легалізації таких активів спрогнозувати складно, зазначив він.

"Фіскальна мета - не перша мета (податкової амністії - ІФ)", - наголосив він.

Як повідомлялося, президент Володимир Зеленський зареєстрував в парламенті пакет законопроектів про податкову амністію (законопроекти 5153-5156). Вони пропонують сплату збору з грошової вартості задекларованих активів за такими ставками: 5% - загальна ставка, 9% - щодо активів, розміщених за кордоном, 2,5% - за ОВДП, придбані з 1 січня 2021 до 20 червня 2022 року до подання декларації . Законопроекти пропонують встановити, що навіть якщо особа не подасть декларацію і не сплатить збір, частина його активів підлягатиме автоматичній легалізації у рамках податкової амністії. Зокрема, йдеться про активи на суму до 400 тис. грн, квартиру загальною площею до 120 кв. м або будинок площею до 240 кв. м, нежитлову нерухомість до 60 кв. м, а також земельну ділянку і транспортний засіб, які повинні також відповідати низці критеріїв.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА