11:09 04.07.2011

ФК "Динамо" (Київ) має нову емблему

3 хв читати
ФК "Динамо" (Київ) має нову емблему

Футбольний клуб "Динамо" (Київ) з нового сезону виступатиме під новим логотипом, який виконано в дусі старої історичної емблеми клубу.

Нову емблему клубу було представлено в неділю. Тепер вона виглядатиме як біла літера "Д", вписана в ромб синього кольору. Під літерою "Д" написано слово "Київ". Раніше логотип "Динамо" мав форму кола. У ньому літера "Д" синього кольору була на жовтому тлі, під нею було написано "Київ" та "1927" (дата заснування клубу). Навколо жовтого кола була також синя облямівка, на якій було написано "Футбольний клуб "Динамо". І над старою, і над новою емблемою зображено дві зірки, які означають, що команда виграла понад двадцять чемпіонатів своєї країни (13 разів чемпіонат України та 13 разів чемпіонат СРСР).

"Я вважаю цей крок величезною подією в житті нашого клубу. Чому ми повертаємося до витоків? Я сам тридцять років був уболівальником і пам'ятаю, коли здобувалися великі перемоги. Саме під літерою "Д"! Так склалося, що під час здобуття Україною незалежності комусь захотілося відобразити на логотипі "Динамо" жовтий колір. Я вдячний людям, які створили його в непростий час, із ним ми пройшли двадцять років, знаючи і перемоги, і поразки. Але я думаю, не від емблеми залежить, виграє команда чи програє. Має значення талант футболістів, тренерів та всієї команди, яка працює на благо "Динамо", - наводить слова президента "Динамо" Ігоря Суркіса офіційний сайт клубу.

Він зазначив, що прийняв позицію фанатського руху, що переживає за долю "Динамо". "Серед багатьох їхніх побажань одним із головних була зміна емблеми, і щоб нова відображала славну історію і традиції клубу. Ми зіткнулися з певними складнощами: треба було отримати дозвіл у Торговій палаті, звернутися до реєстратора в Іспанії, що зайняло час. Приблизно під таким же значком грає московське "Динамо", наскільки відомо, нині тбіліське "Динамо" хоче до нього повернутися. У результаті, сьогодні, 3 липня 2011 року, можу сказати, що "Динамо" віднині виступатиме під новою-старою емблемою. Сподіваюся, саме ця емблема принесе нам великі перемоги", - наголосив І.Суркіс.

"Нова емблема - тонкий і обережний римейк історичної емблеми "Динамо". Було збережено колишні кольори - білий і синій, залишено мінімум елементів, які стосуються ідентифікації клубу. Таким було бачення емблеми уболівальниками, а ми його втілили в життя. Витримано простоту та аскетичність. З погляду ідентифікації бренда найголовнішою є наявність літери "Д" і підпису "Київ". Цього вже достатньо. Ромб потрібний для наявності білого і синього кольору. Все інше, навіть рік створення, другорядне, для ідентифікації це не так важливо. Тепер стосовно літери "Д". Ми спробували багато варіантів й зупинилися на класичному, лише зробили наново дизайн", - розповіла про концепцію нового логотипу киян її співавтор, дизайнер Марія Прийдан.

Уперше з новою емблемою на футболках в офіційному матчі "Динамо" вийде 5 липня, коли в Полтаві розігруватиме з донецьким "Шахтарем" Суперкубок України. "У нас немає завдання виграти Суперкубок будь-якою ціною - це виставковий матч. Нам слід повернути те, що ми втратили за останні два роки, - чемпіонство та Кубок України. Також я сказав команді про обов'язкове завдання потрапити до групового етапу Ліги чемпіонів. Ми зробимо для цього все можливе та неможливе", - повідомив про цілі на сезон президент київського клубу І.Суркіс. Він пообіцяв, що найближчим часом "Динамо" придбає нападника.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА