21:57 24.03.2021

США і ЄС координуватимуть дії у відповідь на поведінку Росії, включно з її агресією проти України і Грузії - зустріч Блінкена і Борреля

1 хв читати
США і ЄС координуватимуть дії у відповідь на поведінку Росії, включно з її агресією проти України і Грузії - зустріч Блінкена і Борреля

Високий представник ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки Жозеп Боррель і державний секретар США Ентоні Блінкен заявляють про намір координувати дії у відповідь на поведінку Росії, включно з її агресією проти України і Грузії.

Про це обидва високопоставлених дипломати заявили в спільному прес-релізі, поширеному в середу в Брюсселі після закінчення двосторонньої зустрічі.

"Високий представник Боррель і держсекретар Блінкен відзначили свою рішучість і далі скоординовано реагувати на зухвалу поведінку Росії, включно з її триваючою агресією проти України і Грузії, а також гібридні загрози, такі як дезінформація, втручання у виборчі процеси, зловмисну кібер-діяльність і військову позицію", - йдеться в прес-релізі.

Крім того, сторони також вирішили скоординувати свою реакцію на "скорочення в Росії простору для незалежних політичних голосів, громадянського суспільства і свободи ЗМІ, а також на зменшення поваги до прав людини і верховенства права". "Одночасно обидві сторони заявили, що вони готові взаємодіяти з Росією з питань, що становлять спільний інтерес, і закликати Росію відмовитися від конфронтаційних підходів", - наголошується в прес-релізі.

Також Боррель і Блінкен вирішили продовжити тісну співпрацю для "заохочення всеосяжних реформ у країнах Східного сусідства ЄС, включно з країнами Південного Кавказу".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У постачанні ППО оперативності вільному світові не вистачає

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

Двоє цивільних постраждали внаслідок російського обстрілу Білозерки

Єгипет закликає Ізраїль відкрити всі КПП на кордоні із Сектором Гази

У Київській області зменшать вуличне освітлення ввечері та вночі

Ізраїльські військові оцінюють кількість палестинців, які евакуювалися з Рафаха, у 950 тис.

ШААС відхилив апеляційну скаргу "УЕМ" у справі про відновлення видобутку газу на Сахалінському родовищі

Графіки погодинних відключень можуть застосовуватися протягом усієї доби вівторка

У мережі поширюють фейковий лист щодо збору даних школярів для реєстру призовників - Міносвіти

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА