17:26 25.03.2021

Правоохоронці повідомили про підозру директорці підприємства, яке забезпечувало спецодягом російських найманців на Донбасі

1 хв читати
Правоохоронці повідомили про підозру директорці підприємства, яке забезпечувало спецодягом російських найманців на Донбасі

Українські правоохоронці заочно повідомили про підозру у фінансуванні тероризму (ч. 2 ст. 258-5 КК України) директорові підприємства, яке забезпечувало спецодягом членів підконтрольних Росії незаконних збройних формувань на Донбасі.

Як повідомляє прес-служба Донецької обласної прокуратури в четвер, 48-річна підприємниця живе на території тимчасово окупованого Донецька.

"Під час досудового розслідування встановлено, що директор одного з приватних підприємств, яке розташоване в м. Донецьку, з 2019 року укладала договори про закупівлю тканин для пошиття форменого одягу для силових і збройних підрозділів, що входять до складу НЗФ РФ (незаконних збройних формувань Російської Федерації - ІФ)", - повідомляють у прокуратурі.

Там зазначають, що підозрювана організовувала та виконувала замовлення представників так званого силового блоку "ДНР" на виготовлення та постачання форменого та спеціального одягу, знаків розрізнення та шевронів, здійснювала сплату грошових коштів у вигляді так званих податків і зборів до псевдобюджету "ДНР", забезпечуючи тим самим фінансування бойовиків.

"Зазначене підприємство забезпечувало одягом працівників "МНС ДНР", "Міністерства внутрішніх справ ДНР", "Міністерства державної безпеки ДНР", "Генеральної прокуратури ДНР", "Міністерства юстиції ДНР", "Адміністрації Глави ДНР", - резюмують правоохоронці.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Країни НАТО не мають наміру розміщувати свої війська в Україні - Столтенберг

Фракція "Слуги народу" ухвалила рішення про необхідність поділу повноважень Мінвідновлення - Безгін

Спортсмени можуть допомогти в залученні більшої кількості країн до Глобального саміту миру - Єрмак

Кабмін передав Міноборони повноваження Генштабу щодо погодження бронювання

У Львівській області чоловік загинув унаслідок вибуху гранати

Зеленський підписав Укази про призначення понад 100 суддів

Зеленський: Кремль відзначив день завершення Другої світової війни своїм нацизмом – масованим ударом по Україні

Зеленський: Зрив будь-яких спроб наступальних дій РФ – це нагальний пріоритет

Зеленський провів телефонну розмову із прем'єр-міністром Саудівської Аравії

Окупанти за добу завдали 59 ракетних і 55 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА