10:06 29.03.2021

Університет не зможе бути поза політикою, але я проти партійних заходів на території вишу - обраний ректор КНУ ім. Шевченка

2 хв читати
Університет не зможе бути поза політикою, але я проти партійних заходів на території вишу - обраний ректор КНУ ім. Шевченка

Обраний ректор Київського національного університету імені Тараса Шевченка Володимира Бугров виступає проти проведення будь-яких партійних заходів на території вишу.

"Це неможливо для жодного вишу (бути поза політикою - ІФ). Як філософ за освітою скажу, що ти завжди перебуваєш у певних взаєминах із владою і політикумом. Приміром, понад 80 народних депутатів України в усіх фракціях і групах є випускниками університету. Для університету всі вони є випускниками. Водночас я за те, щоб партійних заходів на території університету ніколи не відбувалося, це моя принципова позиція", - сказав Бугров в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Також він додав, що не знав про проведення минулого року на території університету партійної конференції "Слуги народу".

"Я вважаю, що жодній партії це не додає бонусів. Тому що університет - це трохи інше місце. Якщо ви звернули увагу, в нас на території немає жодної церкви - це теж принципова позиція. Це не означає, що ми не релігійні, не віруючі люди: кожен має свої вподобання, але це все за межами університету", - наголосив обраний ректор.

Водночас він зазначив, що у виші бувають зустрічі з політиками для студентів-політологів, істориків або міжнародників, що є нормальною практикою, але це просто зустрічі, а не проведення партійних заходів.

"Звісно, університет, не лише український, не зможе бути поза політикою, бо це є життя країни, але це все має бути з дотриманням чітких норм і правил. Якщо це візит президента України, то потрібно розуміти, що незалежно від уподобань - це глава держави. Прем'єр-міністр, голова Верховної Ради - це є вищі посадові особи, вони можуть у будь-який момент звернутися і прибути в університет для зустрічі зі студентами. Це норма для будь-якої країни", - заявив Бугров.

Як повідомлялося, 21 вересня 2020 року Київський міський осередок партії "Слуга народу" провів свою партійну конференцію у внутрішньому дворі КНУ ім. Шевченка.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова УІНП вважає за необхідне обмежити запровадження нових пам'ятних дат до закінчення російсько-української війни

Найближчі дні в Україні будуть теплими, в деяких областях пройдуть невеликі дощі

Для Національного пантеону українських героїв знайшли нове знакове місце в центрі Києва - голова УІНП

Дробович про ідею перейменувати "Батьківщину-Мати" на "Україну-Мати": Наразі такої необхідності немає

Окупанти завдали ударів по Миргородському району, інфраструктуру не пошкоджено - обладміністрація

Голова УІНП виступає за початок створення Музею історії російсько-української війни, але не знає, чи достатньо для цього ресурсів

СБУ затримала інформатора РФ, який готував "прорив" рашистів на одній із найгарячіших ділянок фронту Донецької області

Арку дружби народів не обов'язково демонтувати, якщо місто і громада її по-справжньому переозначать - голова УІНП Дробович

Голова УІНП: Пам'ять про Другу світову війну надзвичайно важлива і цінна для нашої спільноти

Шестеро постраждалих унаслідок недільних обстрілів Харківської області у важкому стані - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА