19:15 29.03.2021

ЄС прагне мобілізувати і впорядкувати свій потенціал виробництва вакцин від COVID-19

2 хв читати
ЄС прагне мобілізувати і впорядкувати свій потенціал виробництва вакцин від COVID-19

Європейська комісія повідомила, що налагоджує координацію підприємств з виробництва та розповсюдження вакцин від COVID-19, які працюють на території ЄС і з цією метою зібрала в понеділок дводенну загальносоюзну нараду.

"Мета цього заходу - пошук партнерів, щоб налагодити нові зв'язки і партнерські відносини в виробничих ланцюжках і ланцюжках поставок", - зазначив комісар ЄС з внутрішнього ринку Тьєрі Бретон.

За його словами, "зростання виробництва вакцин в Європі безпрецедентне і забезпечить як найближчі, так і середньострокові потреби у вакцинації". Але потрібно працювати з промисловістю, щоб краще використовувати існуючі в ЄС потужності і створювати нові.

Вакцинація в Європі зіткнулася з протиріччям між централізованими закупівлями і розподілом вакцин у державах, з одного боку, і виробництвом їх транснаціональними компаніями, що працюють на світовому ринку, з іншого.

Це перша загальносоюзна нарада щодо встановлення контактів, в якій беруть участь понад 300 приватних компаній з 25 держав-членів ЄС. Її мета полягає в тому, щоб розширити виробничі потужності для вакцини від COVID-19 в ЄС, усунути вузькі місця у виробництві і ланцюжках поставок.

Захід спрямований на більш швидке встановлення зв'язків між виробниками вакцин і обслуговуючими компаніями.

Виконавчий заступник голови Єврокомісії Маргрет Вестагер у понеділок звернула увагу на лист, розісланий антимонопольним відомством ЄС, в якому містяться послаблення, що полегшують контакти між компаніями без порушення принципів вільної конкуренції. Він полегшить кооперацію і обміни між компаніями, включно з прямими конкурентами.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У постачанні ППО оперативності вільному світові не вистачає

Генерал Браун: Впевнений, що надані США ATACMS не були використані по Росії

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

Байден розкритикував плани прокурора МКС домогтися ордерів на арешт Нетаньягу і глави Міноборони Ізраїлю

У США зараз немає планів відправляти своїх військових інструкторів в Україну - генерал Браун

Двоє цивільних постраждали внаслідок російського обстрілу Білозерки

Глава Пентагону: На "Рамштайн-22" обговорювали посилення української ППО, союзники зосереджені на потребах України для захисту Харкова та інших місць

Єгипет закликає Ізраїль відкрити всі КПП на кордоні із Сектором Гази

У Київській області зменшать вуличне освітлення ввечері та вночі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА