15:35 30.03.2021

Хомчак розповів подробиці загибелі чотирьох військових 26 березня від снайперів на Донбасі

2 хв читати
Хомчак розповів подробиці загибелі чотирьох військових 26 березня від снайперів на Донбасі

Четверо українських військових загинули внаслідок цинічного обстрілу 26 березня снайперами групи розмінування 143-го Об'єднаного навчально-тренувального центру зі складу об'єднаних сил у районі населеного пункту Шумів на Донбасі, повідомив головнокомандувач Збройних сил України генерал-полковник Руслан Хомчак.

"Група розмінування підполковника Коваля у складі старшини Бруска, старшого солдата Гищука спільно з начальником інженерної служби бригади старшим солдатом Барничем здійснювала огляд місцевості на предмет наявності мін і розмінування їх від протипіхотних мін ПОМ-2, які напередодні були дистанційно встановлені російськими окупаційними військами", - сказав Хомчак, виступаючи на позачерговому засіданні Верховної Ради у вівторок.

За його словами, під час виконання завдань унаслідок снайперського вогню дістав смертельного вогневого кульового поранення старший сержант Барнич, командир групи підполковник Коваль, надаючи йому допомогу і здійснюючи евакуацію, внаслідок снайперського вогню, дістав несумісного з життям вогнепального поранення.

Він зазначив, що внаслідок обстрілу старшина Бруско дістав важких кульових поранень, старший солдат Гищук - поранень середньої складності.

"Старший сержант Абрамович і старший солдат Гайченко, які прибули для підтримки групи військовослужбовців, потрапили під снайперський вогонь і дістали смертельних кульових поранень", - сказав головнокомандувач.

Він наголосив, що командування неодноразово вживало заходів щодо припинення вогню з боку супротивника визначеним механізмом взаємодії між Спільним центром координації та контролю і ОБСЄ й ухвалило рішення відкрити вогонь у відповідь.

"Після відкриття вогню у відповідь противник припинив обстріли, що дало змогу надати допомогу пораненим та евакуювати загиблих", - розповів Хомчак.

Він заявив, що особливим цинізмом дій підрозділів російських окупаційних військ є те, що снайперський вогонь вівся в спини військовослужбовців об'єднаних сил з об'єкта критичної інфраструктури - водонасосной станції, через яку здійснюється постачання води і на тимчасово окуповану територію, і на територію, підконтрольну уряду України.

"Противник намагався спровокувати наші війська вести вогонь у відповідь по насосній станції для заподіяння гуманітарної катастрофи в районі міст Торецьк, Горлівка, Південне", - зазначив Хомчак.

Як повідомлялося, четверо військовослужбовців Збройних сил України загинули і двоє дістали поранень унаслідок обстрілу з боку російських найманців у районі с. Шумів Торецької міськради Донецької області 26 березня.

Президент України Володимир Зеленський закликав лідерів країн "нормандської четвірки" зробити все можливе для збереження режиму припинення вогню на Донбасі.

"Ціна війни - життя наших людей. Мужніх і нескорених. Сьогодні ми знову втратили чотирьох захисників України. Щирі співчуття. Закликаю всіх лідерів "нормандської четвірки" і партнерів зробити все можливе для збереження режиму повного і всеосяжного припинення вогню", - написав Зеленський у соцмережі Twitter у п'ятницю.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нідерланди нададуть Україні БМП YPR із дистанційним управлінням

У постачанні ППО оперативності вільному світові не вистачає

Генерал Браун: Впевнений, що надані США ATACMS не були використані по Росії

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

Байден розкритикував плани прокурора МКС домогтися ордерів на арешт Нетаньягу і глави Міноборони Ізраїлю

У США зараз немає планів відправляти своїх військових інструкторів в Україну - генерал Браун

Двоє цивільних постраждали внаслідок російського обстрілу Білозерки

Глава Пентагону: На "Рамштайн-22" обговорювали посилення української ППО, союзники зосереджені на потребах України для захисту Харкова та інших місць

Єгипет закликає Ізраїль відкрити всі КПП на кордоні із Сектором Гази

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА