19:01 30.03.2021

ВР вимагає від МВС, СБУ та ДБР швидко та неупереджено розслідувати події на Банковій 20 березня - постанова

2 хв читати
ВР вимагає від МВС, СБУ та ДБР швидко та неупереджено розслідувати події на Банковій 20 березня - постанова

Верховна Рада вимагає від Міністерства внутрішніх справ (МВС), Служби безпеки України (СБУ) та Державного бюро розслідувань (ДБР) забезпечити швидке, повне та неупереджене розслідування та надати юридичну оцінку подіям 20 березня біля Офісу президента України.

За відповідну постанову №5295 "Про засудження подій, що відбулись 20 березня 2021 року біля Офісу президента України" на позачерговому пленарному засіданні у вівторок проголосували 237 народних депутатів.

Розгляд проекту постанови відбувався за скороченою процедурою.

Згідно з постановою, МВС, СБУ і ДБР мають вивчити обставини подій, які відбулися 20 березня, на предмет організації та/або участі в них політичних партій та/або пов'язаних із ними осіб.

Правоохоронні органи, згідно з постановою, мають визначити ступінь вини учасників, організаторів та замовників подій у завданні матеріальної шкоди державному майну та забезпечити притягнення винних до відповідальності.

Згідно з документом, ці відомства мають щотижня інформувати парламентський комітет з питань правоохоронної діяльності щодо ходу розслідування.

Як повідомлялося, проект постанови №5295 про засудження подій 20 березня біля Офісу президента було зареєстровано 22 березня.

20 березня біля стін Офісу президента відбувалася акція з вимогою звільнити засудженого активіста Сергія Стерненка та інших політв'язнів. Мітингувальники запалювали фаєри та кидали шумові гранати, на фасаді будівлі ОП активісти червоною фарбою зробили написи.

Заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко назвав дії протестувальників біля будівлі ОПУ проплаченою провокацією з метою дискредитації правоохоронців. В Офісі президента також заявили, що учасники акції, які били вікна і палили вогонь на Банковій, намагалися спровокувати правоохоронців.

Пізніше там уточнили, що через насильницькі дії деяких учасників акції протесту в будівлі сталося кілька пожеж, постраждали вікна, двері, внутрішнє оздоблення тамбура одного з під'їздів, а фасад будівлі було розмальовано фарбою.

Водночас, за попередніми експертними даними, пошкодження будівлі Офісу президента оцінюють приблизно у 2 млн грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Будинок для ВПО відкрито в одному із сіл Великогаївської громади Тернопільщини

Росіяни обстріляли Запорізьку область, є загиблий - ОВА

Прем'єр Хорватії візьме участь у Саміті миру - Зеленський

Голова УІНП: Меморіалізація російсько-української війни буде складною

Кількість загиблих у Черкаській Лозовій зросла до семи - прокуратура

Понад 400 тис. українців оновили свої дані в застосунку "Резерв+" - Міноборони

Голова УІНП: 24 лютого поки що має залишатися неофіційною датою, що підсвічується державою як День люті

У Кропивницькому районі пролунали вибухи, постраждалих і руйнувань немає - ОВА

Голова УІНП про народні меморіали на майдані Незалежності та біля стіни Свято-Михайлівського монастиря: Потрібно запропонувати якісну альтернативу

Голова УІНП сподівається, що київська влада або якийсь меценат усе-таки створять Музей монументальної пропаганди

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА