12:04 04.04.2021

Хомчак: вступ України в НАТО зміцнить Альянс

2 хв читати
Хомчак: вступ України в НАТО зміцнить Альянс

Вступ України до Північноатлантичного альянсу (НАТО) не тільки посилить нашу державу, яка за останні роки стала "щитом Європи", а й значно зміцнить сам Альянс, заявив головнокомандувач Збройних Сил України генерал-полковник Руслан Хомчак у своєму зверненні з нагоди Дня створення Організації Північноатлантичного договору.

"Вступ нашої держави до НАТО зміцнить не тільки Україну – він так само посилить Організацію Північноатлантичного договору. За останні роки Збройні Сили України стали справжнім щитом Європи, а наша країна – активним контриб’ютором євроатлантичної безпеки", – цитує Хомчака прес-центр Генерального штабу ЗСУ у Facebook.

У своєму зверненні український генерал зазначив, що Альянс, який був створений 4 квітня 1949 року для забезпечення миру і стабільності в світі, за останні роки став головним стратегічним партнером України.

"Сьогодні Збройні Сили України активно співпрацюють з НАТО за усіма ключовими напрямами оборонної реформи. Ми ефективно використовуємо доступні для держав-партнерів механізми та інструменти співробітництва, яке поглибилося з отриманням нашою країною статусу партнера з розширених можливостей. Такий статус, крім України, мають Австралія, Грузія, Йорданія, Фінляндія і Швеція. Ми працюємо над наповненням цього формату відносин практичним змістом", – наголосив Хомчак.

Він уточнив, що основними напрямами взаємодії між Україною і НАТО є активізація військового діалогу на стратегічному рівні, співпраця з Альянсом в Чорноморському регіоні, інтенсифікація колективних заходів підготовки військ (сил), зокрема участь у навчаннях НАТО за тематикою статті 5 Північноатлантичного договору, обмін інформацією, а також розширення представництва в багатонаціональних органах військового управління НАТО.

"Така співпраця носить мирний характер, працює на зміцнення обороноздатності України та всебічно сприяє досягненню військових критеріїв набуття повноправного членства в Альянсі", – зазначив Головнокомандувач ЗСУ.

Він повідомив, що в 2021 році українська армія візьме участь у п'ятнадцяти багатонаціональних навчаннях за межами країни і дев'яти на нашій території.

"Ми продовжуємо участь у міжнародних операціях з підтримання миру і безпеки під проводом НАТО в Косово та Афганістані, також розглядається питання приєднання до операцій (місій) в Іраку та “Морський охоронець” у Середземному морі", – додав Хомчак.

Генерал також привітав партнерів України з річницею створення Альянсу і побажав відновлення миру і стабільності в усьому світі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У постачанні ППО оперативності вільному світові не вистачає

Генерал Браун: Впевнений, що надані США ATACMS не були використані по Росії

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

Байден розкритикував плани прокурора МКС домогтися ордерів на арешт Нетаньягу і глави Міноборони Ізраїлю

У США зараз немає планів відправляти своїх військових інструкторів в Україну - генерал Браун

Двоє цивільних постраждали внаслідок російського обстрілу Білозерки

Глава Пентагону: На "Рамштайн-22" обговорювали посилення української ППО, союзники зосереджені на потребах України для захисту Харкова та інших місць

Єгипет закликає Ізраїль відкрити всі КПП на кордоні із Сектором Гази

У Київській області зменшать вуличне освітлення ввечері та вночі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА