17:21 06.04.2021

Двох офіцерів Держспецзв'язку звільнено через стрілянину в поїзді Костянтинівка-Київ

2 хв читати
Двох офіцерів Держспецзв'язку звільнено через стрілянину в поїзді Костянтинівка-Київ

Двох офіцерів Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України звільнили через влаштовану ними стрілянину в поїзді Костянтинівка-Київ, йдеться в офіційній заяві Головного управління урядового фельд’єгерського зв'язку Держспецзв'язку, оприлюдненій у вівторок.

"Наказом від 6 квітня зазначених військовослужбовців звільнено з посад шляхом зарахування у розпорядження. Щодо цього факту проводиться службове розслідування. На цей час військовослужбовці перебувають у розпорядженні в Красноградському районному відділі Національної поліції України в Харківській області. Для встановлення обставин на місце події виїхало керівництво ГУУФЗ Держспецзв'язку", - заявив в. о. голови Держспецзв'язку Дмитро Маковський.

У заяві зазначено, що, за попередньою інформацією, близько 2-ї години ночі 6 квітня дипломатичний кур'єр відділу дипломатичних кур'єрів ГУУФЗ Держспецзв'язку та старший офіцер фельдзв’язку з особливих доручень 1 відділу Управління фельд’єгерської служби ГУУФЗ Держспецзв'язку застосували вогнепальну зброю в купе поїзда №126 сполученням Костянтинівка-Київ, за що згодом були затримані.

"Затримання здійснено на території залізничної станції Красноград Харківської області. Уся кореспонденція в наявності, її цілісність збережено, доставляється за маршрутом адресатам", - йдеться в документі.

Як повідомлялося, раніше АТ "Укрзалізниця" повідомила, що поїзд №126 затримується на шість годин через стрілянину, яку влаштували двоє військовослужбовців.

"Зазначені особи мали дозвіл на носіння зброї. Попередньо встановлено, що постріли були зроблені з табельної зброї. Унаслідок інциденту ніхто не постраждав", - йдеться в повідомленні УЗ.

В інформації наголошується, що порушників зняли з поїзда спецпризначенці на станції Красноград у Харківській області. Після проведення слідчих дій уранці поїзд продовжив рух за маршрутом із затримкою у шість годин.

Пізніше стало відомо, що Харківська спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері Об'єднаних сил повідомила про підозру офіцеру спецзв'язку за фактами насильства стосовно працівника правоохоронного органу та хуліганства.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок ворожих обстрілів Вовчанська одна людина загинула, троє поранені

У Харківській області 20 травня оголошено Днем жалоби

Велика Британія передала Україні 80 ракет ППО, понад 1 млн боєприпасів, дрони та системи розмінування

Окупанти втратили на харківському напрямку 1,5 тис. особового складу і 263 одиниці техніки

На фронті найскладніша ситуація на сіверському напрямку, на краматорському і придніпровському атак стало менше

Окупанти завдали удару по Тягинці Херсонської області, поранено місцеву жительку

Графіки погодинних відключень введуть для всіх регіонів України в понеділок

ЗС України за минулий тиждень зміцнили позиції на Харківщині та ефективно протистоять ворогу під Часовим Яром

ЄС уважно стежить за ситуацією навколо приземлення вертольота президента Ірану - Мішель

Держдеп заявив про намір скористатися правом конфіскувати російські активи у США

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА