07:20 14.04.2021

Johnson & Johnson вирішила перенести поставки своєї вакцини в Європу

2 хв читати
Johnson & Johnson вирішила перенести поставки своєї вакцини в Європу

Компанія Johnson & Johnson прийняла рішення відстрочити поширення своєї вакцини від коронавірусу в європейських країнах на тлі повідомлень про випадки тромбозу після щеплення цим препаратом.

"Ми прийняли рішення відкласти поставки нашої вакцини в Європу", - цитує агентство Associated Press заяву компанії.

Агентство зазначає, що ця відстрочка ще більш ускладнить ситуацію в Європі, яка зіткнулася з нестачею вакцин від COVID-19 через виявлені раніше проблеми з препаратом компанії AstraZeneca.

Вакцину Johnson & Johnson наразі використовують тільки в США, але і там вирішили призупинити її застосування, поки триває розслідування шести випадків виникнення рідкісного і важкого типу тромбів після щеплення цим препаратом.

Минулого тижня два центри масової вакцинації в штатах Північна Кароліна і Колорадо (США) тимчасово закрилися після того, як деякі люди відчули несприятливі наслідки отримання уколу Johnson & Johnson. До того ж побічні реакції були зареєстровані всього у 0,62% з усіх вакцинованих в Колорадо.

Перевірку передбачуваного зв'язку між щепленням і тромбозами розпочали Центр з контролю і профілактики захворювань США (CDC), Управління з контролю за продуктами і ліками США (FDA) і Європейське агентство з лікарських препаратів (EMA).

Раніше повідомлялося про виникнення тромбозу у тих, хто прищепився вакциною виробництва AstraZeneca. Низка країн відмовилися від її використання, а європейський регулятор ЕМА рекомендував включити ризик утворення тромбів до переліку можливих побічних ефектів від вакцинації.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Для Національного пантеону українських героїв знайшли нове знакове місце в центрі Києва - голова УІНП

Дробович про ідею перейменувати "Батьківщину-Мати" на "Україну-Мати": Наразі такої необхідності немає

Окупанти завдали ударів по Миргородському району, інфраструктуру не пошкоджено - обладміністрація

Голова УІНП виступає за початок створення Музею історії російсько-української війни, але не знає, чи достатньо для цього ресурсів

СБУ затримала інформатора РФ, який готував "прорив" рашистів на одній із найгарячіших ділянок фронту Донецької області

Арку дружби народів не обов'язково демонтувати, якщо місто і громада її по-справжньому переозначать - голова УІНП Дробович

Голова УІНП: Пам'ять про Другу світову війну надзвичайно важлива і цінна для нашої спільноти

Шестеро постраждалих унаслідок недільних обстрілів Харківської області у важкому стані - ОВА

У МИРГОРОДІ ЧУТИ ВИБУХИ. У ВСІЙ УКРАЇНІ ОГОЛОШЕНО РАКЕТНУ НЕБЕЗПЕКУ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Окупанти обстріляли прикордонні міста Білопілля, Дружба та 31 село в Чернігівській і Сумській областях, поранено місцевого жителя

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА