20:24 18.04.2021

На Полтавщину прибула перша партія вакцини Pfizer у кількості 1 170 доз

2 хв читати
На Полтавщину прибула перша партія вакцини Pfizer у кількості 1 170 доз

У Полтавську область 18 квітня прибула перша партія вакцини виробництва Pfizer-BioNTech у кількості 1 170 доз, отриманої Україною в рамках глобальної ініціативи COVAX, повідомив голова Полтавської обласної державної адміністрації Олег Синєгубов.

"Сьогодні Полтавщина отримала 1170 доз вакцини Comirnaty виробництва компаній Pfizer-BioNTech. Вона містить у собі молекулу, яка вчить клітини виробляти коронавірусні білки, необхідні для формування імунної відповіді. Першими цим препаратом вакцинуватимуть персонал і мешканців будинків для літніх людей, далі – працівників ДСНС та прикордонників. Інтервал між щепленнями становить 21 день. Це тільки перше постачання вакцини Pfizer-BioNTech. Далі будемо замовляти чергову партію в кілька тисяч доз", - розповів Синєгубов.

Зазначається, що 19 квітня 132 людини Горбанівського геріатричного пансіонату отримають щеплення вакциною Pfizer. Працюватимуть будуть дві мобільні бригади, які пройшли відповідне навчання.

Крім того, на поточному тижні в Полтавську область надійшло 8 тис. доз вакцини від компанії Sinovac, якою вакцинують людей, що мають проблеми зі здоров'ям, зокрема, не в змозі пересуватися самостійно і перебувають удома, а також соціальних працівників, які їх обслуговують.

Також нею вакцинують осіб, які забезпечують роботу ЗНО (педагогів, вчителів) і контингент військових миротворців. Найближчим часом область знову отримає серію вакцини AstraZeneca - понад 13 тис. доз. Вона призначена для вікової категорії людей "60+".

"Полтавщина розширює коло співвітчизників, які отримують щеплення від коронавірусу. Вакцинація – єдиний інструмент, який допоможе зупинити пандемію", - зазначив Синєгубов.

Джерело: https://www.adm-pl.gov.ua/news/poltavshchina-otrimala-vakcinu-pfizer-biontech

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На харківському напрямку ворог намагався 5 разів прорвати оборону, напружена ситуація на курахівському напрямку - Генштаб

Від початку доби було 95 бойових зіткнень, окупанти скинули близько 40 КАБів - Генштаб

Нідерланди нададуть Україні БМП YPR із дистанційним управлінням

У постачанні ППО оперативності вільному світові не вистачає

Генерал Браун: Впевнений, що надані США ATACMS не були використані по Росії

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

Байден розкритикував плани прокурора МКС домогтися ордерів на арешт Нетаньягу і глави Міноборони Ізраїлю

У США зараз немає планів відправляти своїх військових інструкторів в Україну - генерал Браун

Двоє цивільних постраждали внаслідок російського обстрілу Білозерки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА