14:34 21.04.2021

Квітневі обшуки в обласних Держгеокадастрах були не останніми - міністр агрополітики

3 хв читати
Квітневі обшуки в обласних Держгеокадастрах були не останніми - міністр агрополітики

Кадрові працівники Національного антикорупційного бюро України (НАБУ), СБУ і поліції інтегровані в Держслужбу з питань геодезії, картографії та кадастру, і вони продовжують боротьбу зі злочинами й після переходу екс-глави відомства Романа Лещенка у Міністерство аграрної політики та продовольства, повідомила прес-служба Мінагрополітики агентству "Інтерфакс-Україна" в середу.

"Важливо з використанням антикорупційних політик реалізовувати зміни через законопроекти. Наріжним каменем для нас сьогодні є законопроект №2194, який блокують окремі депутати і партії в парламенті. Цей законодавчий акт остаточно знищить Держгеодкадастр як розпорядника земель. Це моя мрія і мета", - зазначив міністр, слова якого наводить прес-служба відомства.

Лещенко, який очолив Держгеокадастр у червні 2020 року, а в грудні 2020 року призначений Верховною Радою главою Мінагрополітики, повідомив, що сподівається на розгляд усіх поправок до законопроекту №2194 і його ухвалення до кінця квітня.

Міністр нагадав про викриття двох епізодів великої земельної корупції, під час якої спільно з НАБУ минулого року було організовано операцію з імітацією його згоди на отримання неправомірної вигоди. Лещенко уточнив, що після спроби підкупу в розмірі $170 тис. в обмін на видачу наказів про виділення земельних ділянок підставним особам, він відразу налагодив контакт із НАБУ, СБУ та Національною поліцією, оскільки, на його думку, намагатися самостійно впоратися з тандемом чиновників і криміналітету - це шлях в нікуди.

"Зловмисників взяли вже під час другого платежу (корупціонери планували внести суму хабара за декілька платежів - ІФ) у 25 тис. умовних одиниць. Нам потрібно змінювати систему спільними зусиллями правоохоронних органів та влади, щоб у нових людей, які прийдуть на важливі посади, не було можливостей діяти старими корупційними методами", - зазначив міністр, слова якого наводить прес-служба Мінагрополітики.

За словами Лещенка, держчиновник, якому пропонують хабар, має написати заяву в антикорупційні й правоохоронні органи та співпрацювати з ними. Міністр зазначив, що важливо саме за законом покарати причетних і показати іншим наявність ризиків для корупціонерів.

Як повідомлялося, детективи НАБУ і прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) в грудні 2020 року повідомили про підозру керівнику одного з територіальних управлінь Держгеокадастру і посереднику, які намагалися підкупити голову Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру Лещенка.

За даними НАБУ, один із затриманих може бути пов'язаний з компаніями, які надають послуги Держгеокадастру на проведення робіт із державної інвентаризації земель на територіях багатьох областей України в 2020 році.

Дії цих осіб кваліфіковано за ч. 4 ст. 369 КК України.

Мінагрополітики очікує якнайшвидше завершити всі необхідні для старту повноцінної роботи процедури і розпочати набір персоналу, щойно відомство отримає 6,87 млрд грн фінансування для своєї роботи в 2021 році.

Верховна Рада на позачерговому пленарному засіданні 15 квітня ухвалила в цілому закон №5197-2 про перенаправлення з держбюджету 6,87 млрд грн на функціонування Мінагрополітики в нинішньому році. Згідно з додатком до законопроекту, із загальної суми в 6,87 млрд грн на функціонування апарату міністерства буде спрямовано 4,91 млрд грн, Держгеокадастру - 1,52 млрд грн, Держрибагентства - 0,42 млрд грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Під Вовчанськом ворожий дрон влучив у вантажівку, водій важко поранений - Синєгубов

Австралія виділяє Україні пакет у 100 млн доларів - міністр оборони Марлз

Сирський на зустрічі у форматі Рамштайн розповів про загострення ситуації на фронті та потреби України

Суд заарештував голову Броварської райадміністрації Майбоженка без права застави - Офіс генпрокурора

Голові Броварської райадміністрації Майбоженку, який скоїв ДТП із чотирма постраждалими, висунуто підозру

Найближчими днями в Україні трохи потеплішає, місцями пройдуть короткочасні дощі

Шмигаль ознайомився з процесом зведення фортифікацій на кордоні з Білоруссю у Волинській області

Світ має всі можливості, щоб допомогти збивати кожну ракету і кожен дрон російських терористів - Зеленський

Унаслідок негоди без світла майже 4 тис. споживачів у 28 населених пунктах Сумської області - Міненерго

Пожежа виникла на інфраструктурному об'єкті в Дніпровському районі після удару ворога - голова ОВА Лисак

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА