09:56 23.04.2021

Росія почала повертати війська з навчань у Криму

2 хв читати
Росія почала повертати війська з навчань у Криму

Російські військові, які брали участь у навчаннях у Криму, почали повертатися на бази, повідомили в Міноборони РФ.

"23 квітня війська (сили) Південного військового округу та Повітряно-десантних військ, задіяні у заходах раптової перевірки, розпочали повернення у пункти постійної дислокації", - заявили у військовому відомстві у п'ятницю.

"Наразі військові підрозділи та з'єднання здійснюють марші на залізничні станції вантаження та аеродроми, здійснюють вантаження на десантні кораблі, залізничні платформи та літаки військово-транспортної авіації", - сказали в Міноборони РФ.

За даними відомства, вже відбулося завантаження у великі десантні кораблі підрозділів морської піхоти, техніки та озброєння Каспійської флотилії та Чорноморського флоту.

"Морським піхотинцям належить здійснити перекидання у пункти постійної дислокації комбінованим способом - морським транспортом, залізничним транспортом та здійсненням маршів", - сказали у Міноборони.

Там зазначили, що з'єднання ПДВ також розпочали перекидання з Криму - вони доберуться до пунктів базування літаками військово-транспортної авіації та залізничним транспортом.

Після навчань Крим також залишають війська хімзахисту Південного військового округу, у залізничний транспорт завантажена техніка й озброєння бригади управління загальновійськового об'єднання ПВО.

22 квітня у Криму відбувся основний етап навчання військ Південного військового округу та Повітрянодесантних військ РФ. У маневрах, за даними Міноборони РФ, задіяли понад 10 тис. військовослужбовців, 1,2 тис. одиниць озброєння та військової техніки, понад 40 бойових кораблів і 20 суден забезпечення.

Міністр оборони РФ Сергій Шойгу 22 квітня заявив, що навчання в Криму відбулися успішно. Шойгу сказав, що з 23 квітня війська починають повертатися у місцях постійної дислокації. За його словами, це стосується особового складу 58-ї армії Південного військового округу, 41-ї армії Центрального військового округу, 7-ї та 76-ї десантно-штурмової та 98-ї повітряно-десантної дивізій ПДВ.

Раніше повідомлялося, що у Чорне море прийшли великі десантні кораблі Північного та Балтійського флотів РФ, артилерійські та десантні катери Каспійської флотилії. Чорноморський флот повідомляв про перебазування у Крим 50 бойових літаків.

США та європейські країни раніше висловили занепокоєність щодо посилення військового угруповання у Криму та переміщення російських військ поряд із кордоном із Україною.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Одесі троє постраждалих від ракетного удару, з них двоє дітей, усі поранення легкі - обладміністрація

ВАКС заочно заарештував співорганізатора заволодіння 11 млн грн коштів "Укрзалізниці"

"Укренерго" застосувало графіки аварійних відключень до вечора в Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях

Баварія передала київським патрульним 11 спеціально обладнаних мотоциклів BMW

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА