14:17 25.04.2021

У Празі заарештовано трьох російських найманців, які воювали на Сході України - ЗМІ

2 хв читати
У Празі заарештовано трьох російських найманців, які воювали на Сході України - ЗМІ

Районний суд Праги-5 у п'ятницю взяв під варту трьох із п'яти обвинувачених, які, за версією слідства, брали участь у бойових діях на Сході України, повідомляє місцеве видання "Novinky" з посиланням на прокурора вищої прокуратури Праги Мартіна Білого (Martin Bílý).

Суд взяв під варту керівника "Об'єднання чехословацьких солдатів у резерві миру" Івана Кратохвіла, члена об'єднання Мілоша Уржецького і православного священика Пржемисла Івана Гадраву, що воювали на боці російських найманців. Такий захід викликаний тим, що, на думку Білого, вони можуть сховатися або впливати на ще незаслуханих свідків.

За даними видання, всім трьом пред'явлено звинувачення в тероризмі, участі в терористичній групі, фінансуванні тероризму та підтримці і пропаганді тероризму. Також звинувачується одна юридична особа.

Згідно з повідомленням, організація "Об'єднання чехословацьких солдатів в резерві миру" займалася збором коштів для поїздок людей у зону бойових дій і може бути безпосередньо пов'язана з російськими спецслужбами. Вона регулярно влаштовувала військові навчання з використанням "дозволеної законом зброї і її копіями" і проводила "військові дні" для чеських школярів. Членів організації об'єднує різка критика НАТО.

Видання називає 56-річного Пржемисла Івана Гадраву священиком "з явною проросійською орієнтацією", якому було доручено Духовне управління громадою при церкві Св.Вацлава в Літомержицях. У цивільному житті він працював у соціальній сфері, допомагав наркоманам і ув'язненим.

Постанова суду не остаточна, обвинувачені можуть подати на неї скаргу. Адвокати обвинувачених рішення не коментують

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА