07:34 27.04.2021

Президент Південної Кореї закликав КНДР до відновлення діалогу

2 хв читати
Президент Південної Кореї закликав КНДР до відновлення діалогу

Президент Південної Кореї Мун Чже Ін заявив у вівторок, що наближається час для відновлення діалогу між двома Кореями.

"Знову наближається час, коли (ми) повинні припинити довгі обговорення і відновити діалог", - цитує Мун Чже Іна агентство "Ренхап".

Зазначається, що ця заява була зроблена під час засідання кабінету міністрів з нагоди третьої річниці підписання Пханмунчжомської декларації з лідером Північної Кореї Кім Чен Ином.

"Шлях миру, обіцяний у декларації, не може бути змінений за жодних обставин", - зазначив Мун Чже Ін.

"Ми повинні рухатися до необоротного постійного миру на основі Пханмунчжомської декларації", - додав він.

Президент Південної Кореї висловив надію, що його особисті переговори на вищому рівні з президентом США Джо Байденом, які повинні відбутися у Вашингтоні в кінці травня, сприятимуть подальшому зміцненню альянсу, тісної координації політики щодо КНДР і визначенню правильного напряму.

"Я сподіваюся, що відчиняться двері для відновлення діалогу і співпраці між двома Кореями, а також між Північною Кореєю і США", - сказав він.

Зі свого боку міністр у справах об'єднання двох Корей Лі Ін Ен закликав Північну Корею виконати угоди міжкорейського саміту і вийти на переговори.

"Тільки за допомогою діалогу і співпраці ми зможемо досягти справжнього миру на Корейському півострові", - сказав міністр під час заходу на честь річниці Пханмунчжомської декларації.

"Ми ще раз наголошуємо, що готові розмовляти з Північчю в будь-який час, в будь-якому місці і за будь-яких питань, незалежно від формату", - зазначив він.

"Ми сподіваємося, що Північна Корея найближчим часом вийде на переговори відповідно до духу Пханмунчжомської декларації", - додав Лі Ін Ен.

27 квітня 2018 року відбувся історичний саміт за участю президента Південної Кореї Мун Чже Іна і лідера КНДР Кім Чен Ина. За підсумками переговорів сторони зробили заяву, в якій, зокрема, оголосили про намір укласти мирну угоду, а також про плани домогтися повної денуклеаризації Корейського півострова.

Однак мирний процес застопорився після того, як другий саміт між Кім Чен Ином і тодішнім президентом США Дональдом Трампом в Ханої на початку 2019 року завершився без угоди про денуклеаризацію.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА