21:00 27.04.2021

ВР має намір запровадити інформаційно-телекомунікаційну систему досудового розслідування

1 хв читати
ВР має намір запровадити інформаційно-телекомунікаційну систему досудового розслідування

Верховна Рада має намір запровадити в Україні інформаційно-телекомунікаційну систему досудового розслідування.

За відповідний законопроект №5246 про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу щодо запровадження інформаційно-телекомунікаційної системи в першому читанні проголосували 272 народні депутати.

Законопроект пропонує доповнити Кримінальний процесуальний кодекс положеннями, які закріплять правові основи використання інформаційно-телекомунікаційної системи досудового розслідування в діяльності учасників кримінального провадження.

Законопроект, зокрема, передбачає функціонування інформаційно-телекомунікаційної системи досудового розслідування; надання доступу до матеріалів, які зберігаються в цій системі досудового розслідування; можливість інтеграції інформаційно-телекомунікаційної системи досудового розслідування з іншими інформаційними, інформаційно-телекомунікаційними системами у випадках, передбачених законом.

Як зазначено в пояснювальній записці, кінцевою метою запровадження інформаційно-телекомунікаційної системи досудового розслідування є мінімізація, а в майбутньому повна відмова від паперового провадження на стадіях досудового розслідування та розгляду справи в суді.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА