07:43 29.04.2021

Акціонери звільнили Данилюка з посади голови наглядової ради Нацдепозитарію

1 хв читати
Акціонери звільнили Данилюка з посади голови наглядової ради Нацдепозитарію

Акціонери звільнили Олександра Данилюка з посади голови наглядової ради Національного депозитарію (НДУ) за годину до проведення інтерв'ю з кандидатами на посаду глави НДУ.

"Акціонери звільнили мене з посади голови наглядової ради Нацдепозитарію", - повідомив Данилюк у Facebook ввечері 28 квітня.

"У нас була домовленість з Національною комісією з цінних паперів та Нацбанком, які виступають акціонерами Нацдепозитарію, що я, як глава наглядової ради, завершу неупереджений відбір керівника Нацдепозитарію. В порушення цієї домовленості сьогодні (28 квітня - ІФ) за годину до інтерв'ю з кандидатами на цю посаду мене з посади усунули", - додав він.

Екс-міністр фінансів і екс-глава Ради нацбезпеки і оборони України Данилюк очолив наглядову раду Нацдепозитарію в серпні 2020 року.

Раніше він вже заявляв, що недавнє рішення регулятора НКЦПФР про зміну наглядової ради створює ризики для конкурсу з відбору нового глави правління НДУ і знижує довіру до корпоративного управління в держкомпаніях.

П'ятирічні повноваження чинного глави правління НДУ Міндаугаса Бакаса закінчуються в липні поточного року. Конкурс на нового керівника був оголошений у березні.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський привітав угоди між громадами України та зарубіжних країн

О.Прокопенка призначено начальником Управління СБУ в Хмельницькій області

Зеленський провів нараду з керівництвом Сил оборони

Міжвідомча комісія з питань реалізації норм міжнародного права обговорила питання захисту прав людини під час воєнного стану

Президент Чехії підтвердив свою участь у Саміті миру

Шмигаль обговорив із Мецолою конфіскацію активів РФ та євроінтеграцію України

Ворог завдав 5 ракетних і 72 авіаудари, обстріляв понад 100 населених пунктів

У Києві великі промпідприємства знижують обсяги споживання електроенергії в пікові години, для побутових споживачів обмеження не застосовуються

Шмигаль і Шульце обговорили реалізацію спільних проєктів і підготовку до Конференції з питань відновлення

За добу на фронті відбулося 76 бойових зіткнень, ЗС України відбили 20 атак на авдіївському напрямку

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА