08:19 29.04.2021

США намагаються надати допомогу "Радіо Вільна Європа" в РФ - Блінкен

1 хв читати
США намагаються надати допомогу "Радіо Вільна Європа" в РФ - Блінкен

США роблять усе, що можуть, щоб допомогти радіостанції "Радіо Вільна Європа", що зіткнулася з труднощами в Росії, заявив держсекретар США Ентоні Блінкен у середу.

"Ми робимо все, що можемо, щоб допомагати і знайти, врешті-решт, рішення ... Ми намагаємося переконатися, щонайменше, що хоча б якось можемо бути корисні", - сказав Блінкен під час "круглого столу", розмірковуючи про ситуацію, в якій опинилася радіостанція в Росії.

Він додав, що обговорив цю ситуацію з російською стороною.

У квітні ТОВ "Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода", що представляє в Росії медіакорпорацію "РСЕ/РС" (внесено Мін'юстом РФ до реєстру ЗМІ-іноагентів), звернулося до Страсбурзького суду з клопотанням про прийняття термінових забезпечувальних заходів, які передбачали б мораторій на виконання судових рішень з адміністративних протоколів за відсутність маркування "іноагент" на матеріалах її проектів.

За даними "РСЕ/РС", з 12 січня до 15 квітня Роскомнадзор склав 390 протоколів, загальна сума штрафів за якими перевищує 80 млн рублів.

7 квітня в прес-службі Роскомнадзору повідомили, що Тверський суд Москви виніс рішення про відмову в задоволенні скарги ТОВ "РСЕ/РС" і залишив у силі постанови мирового судді про штрафи за 20 протоколами на суму 5,5 млн руб., які тепер необхідно погасити протягом 60 днів.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА