14:44 30.04.2021

В Україні затримали групу іноземців, які незаконно утримували та пограбували блогерку з Ірану

2 хв читати
В Україні затримали групу іноземців, які незаконно утримували та пограбували блогерку з Ірану

Оперативники міграційної поліції затримали групу іноземців за фактом позбавлення волі та розбійний напад на блогерку з Ірану, повідомляє прес-служба Національної поліції України.

"Скориставшись її вразливим становищем, фігуранти виманили у жінки $100 тис. для оформлення міграційного статусу в Україні. У такий спосіб вони пообіцяли допомогти їй уникнути кримінального переслідування в Ірані за блогерську діяльність, яка нібито суперечить нормам моралі цієї країни. Згодом в орендованій квартирі у Києві, погрожуючи зброєю жінці та її малолітній дитині, вони змусили перерахувати 25 біткоїнів, а це - $1,4 млн, на їхній електронний гаманець", - зазначено в повідомленні.

Правоохоронці провели поліцейську операцію для викриття етнічного злочинного угруповання, організатором якого виявився 37-річний уродженець Ірану. Ще двоє його спільників - громадяни Ірану, які тривалий час проживають в Україні.

"Лідер злочинного угруповання у Туреччині звернувся до потерпілої і повідомив: найближчим часом місцеві правоохоронці можуть затримати її та екстрадувати до Ірану за активну блогерську діяльність, яка нібито суперечить нормам моралі цієї країни. Після цього за $100 тис. він запропонував організувати їй та її дитині перетин державного кордону із Туреччини до України та оформити їм відповідний міграційний статус, аби уникнути екстрадиції", - повідомив начальник Департаменту міграційної поліції Національної поліції України Сергій Пантелеєв.

Коли потерпіла з дочкою прибули до України, організатор злочинної схеми розмістив їх в орендованій квартирі та спланував скоєння розбійного нападу. Для цього він залучив ще двох спільників.

"За словами потерпілої, в орендованій квартирі, де перебувала потерпіла, вони погрожували зброєю їй та її дитині та заволоділи криптовалютою - 25 біткоїнами, що становить $1,4 млн", - розповів Пантелеєв.

Для того, щоб приховати злочини, скоєні щодо жінки, зловмисники намагалися вивезти її та її дитину до Туреччини. Правоохоронці спланували спецоперацію, у результаті якої троє фігурантів були затримані. За місцями їх проживання проведені санкціоновані обшуки, під час яких було вилучено докази їхньої протиправної діяльності.

Лідеру угруповання повідомлено про підозру у вчиненні двох злочинів - незаконне позбавлення волі або викрадення людини та розбійний напад, а його двом спільникам - у скоєнні розбійного нападу. Після проведення слідчих дій можлива додаткова кваліфікація дій затриманих. У разі доведення провини учасникам злочинної групи загрожує до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Укренерго" на середу прогнозує відсутність обмежень енергопостачання з 07:00 до 18:00

Почастішали кібератаки на бухгалтерів, можливі шахрайські схеми із системами дистанційного банківського обслуговування

Знищений у Чорному морі російський ракетний корабель "Циклон" не встиг випустити жодної ракети - Плетенчук

У Києві ліквідують пожежу на СТО

Воїни ССО розбили пів дивізіону ЗРК "Бук" росіян

Єрмак закликав китайських діячів культури поширювати ідею Саміту миру

Глави МЗС України та Ісландії обговорили майбутній Глобальний саміт миру у Швейцарії

Двоє жителів Вовчанська на Харківщині загинули під ворожим вогнем під час спроби евакуюватися - прокуратура

Зеленський знову закликав країни НАТО збивати російські ракети, що летять в Україну

Кулеба: Для РФ Глобальний саміт миру - це зараз друга за важливістю ціль після Харківської області

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА