13:50 05.05.2021

Українська сторона СЦКК про обстріл лікарні в Красногорівці: РФ не потрібен мир в Україні, вона робить усе для загострення ситуації

2 хв читати
Українська сторона СЦКК про обстріл лікарні в Красногорівці: РФ не потрібен мир в Україні, вона робить усе для загострення ситуації

Українська сторона Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін повідомляє про грубі порушення Мінських домовленостей і міжнародного гуманітарного права збройними формуваннями РФ у зв'язку з обстрілом російськими найманцями лікарні в Красногорівці, повідомляє прес-центр штабу Операції об'єднаних сил.

"Учора, 4 травня, найманці Кремля протягом години, починаючи з 21.25, вели вогонь із гранатометів, мінометів калібру 120 мм та БМП у напрямку населеного пункту Красногорівка. Внаслідок обстрілу було пошкоджено центральну лікарню за адресою вул. Нахімова, 1а, медичний автомобіль та навколишні будівлі. На той час у лікарні перебували 45 хворих, які проходять лікування від коронавірусу. В будівлях повибивало шибки, пошкоджено лінію електропередач", - ідеться в повідомленні.

У ньому також уточнюється, що цей обстріл об'єктів цивільної інфраструктури "є грубим порушенням міжнародного гуманітарного права".

"Цілеспрямовані обстріли населених пунктів дестабілізують обстановку поблизу лінії розмежування та наражають на небезпеку мирних жителів. Російській Федерації не потрібен мир в Україні, вона робить усе для продовження бойових дій та загострення ситуації на сході України", - уточнюють в українській стороні СЦКК.

Там додають, що за фактом цього порушення українська сторона СЦКК зібрала відповідну доказову базу й направила ноту на адресу керівника СММ ОБСЄ.

Як повідомлялося, в ніч на 5 травня російські найманці на Донбасі обстріляли лікарню й пошкодили лінію електропередач у місті Красногорівка, за цим фактом українські правоохоронці розпочали кримінальне провадження за ч.1 ст. 258 (терористичний акт) Кримінального кодексу України.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА